Michal Ambrož (Jasná páka) ON AIR: Mejdany u nás byly dlouhý, Petr Kalandra u nás měl i pyžamo

18.05.2022 11:52 - Spolupracovník redakce | foto: On Air

Jasná páka, legenda české novovlnné scény, v těchto dnech slaví čtyřicet let od svého založení. Do On Air o těchto čtyřech dekádách přišel pohovořit přímo zakladatel skupiny, kytarista Michal Ambrož, který zavzpomínal i na své písničkářské začátky předtím, než kapelu založil.

Jak se seznámil s Davidem Kollerem, pro kterého byla Jasná páka první skupina? Co říkali na to, když vyšel v Tribuně nechvalně proslulý článek Nová vlna se starým obsahem, ve kterém byla Jasná páka přímo zmíněná? Jaké bývaly v 80. letech mejdany, které pořádali v ateliéru jeho prastrýce, malíře Jana Zrzavého? A jaká je historie slavných písní jako "Paralet" nebo "Špinavý záda"? Podívejte se na celý rozhovor.

ON AIR je talk show hudebního publicisty Pavla Kučery s hudebníky a lidmi z hudební branže. Nový díl je uveřejněn každý týden na YouTube kanálu kytary.cz. Facebookovou stránku pořadu najdete zde, přehled starších dílů tady. Starší díly On Air si můžete poslechnout i ve formě podcastů na Spotify nebo Apple Podcasts.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY