SOHN v singlu "Figureskating, Neusiedlersee" vzpomíná na beznadějné zamilování

11.05.2022 18:06 - Dan Hájek | foto: Paul Hyde

Jeho zatím poslední album "Rennen" vyšlo již před pěti roky. Letos bychom se však měli dočkat dalšího materiálu, který pravděpodobně ponese název "Trust". SOHN se v mezidobí opět stihl přestěhovat na jiné místo, tentokrát do španělského Katalánska, kde čerstvou nahrávku rovněž připravil. První ukázkou toho, jak by novinka mohla znít, je skladba "Figureskating, Neusiedlersee".

Ta nese jméno dle jednoho z rakouských jezer a je přímo inspirována písní "Alice" Toma Waitse. Obrazotvorně se v ní Christopher Michael Taylor (jak zní muzikantovo civilní jméno) vrací kamsi na začátek jakéhokoliv z prožitých vztahů. Prvotní zamilování přirovnává k chůzi po zamrzlé vodní hladině, kam jsme nejenom v dětství během zimy chodili bruslit a kde jsme zažívali ten malý/velký hazard, zda je led všude dostatečné pevný a vše vydrží.

Hudebně výrazně ubylo elektroniky a track je díky tomu dost akustický. Je tedy patrné, že Taylora velmi ovlivnila spolupráce se symfonickým orchestrem na záznamu "Live With The Metropole Orkest".

Přípravy jeho třetí desky jdou prý do finiše, snad se jí tedy dočkáme do začátku jeho podzimní koncertní šňůry po Evropě. Její pražská zastávka je naplánována na pondělí 12. září do smíchovského prostoru MeetFactory.

Kromě toho SOHN celkem nedávno vypustil k poslechu cover "Song To The Siren". V originále skladbu natočil Tim Buckley, Christopher jí přichystal velmi komorní aranžmá. Předělávka pak našla své místo na výroční kompilaci jeho domovského labelu 4AD "Bills & Aches & Blues" a taktéž si ji můžete poslechnout níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY