Behemoth ohlašují studiovku "Opvs Contra Natvram". Je vztyčeným prostředníčkem současnému světu

11.05.2022 12:35 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Polští metalisté Behemoth už nějakou dobu lákají na připravovanou desku, na jejich aktuálně probíhajícím americkém turné už zní i jedna nová píseň, ale až nyní dostala nahrávka konkrétní obrysy. Vlastně velmi konkrétní, víme prakticky vše a na světě je i první singl. Album "Opvs Contra Natvram" vyjde 16. září v celé řadě formátů a podob.

Behemoth - Opvs Contra Natvram
© Behemoth
Nástupce výrazných kolekcí "The Satanist" a "I Loved You At Your Darkest" bude obsahovat desítku skladeb (tracklist najdete v závěru článku) a podle frontmana kapely Adama Darskiho alias Nergala nese výrazné poselství.

"Titul alba znamená 'jít proti stávajícímu'. Je to opak hodnot a morálky a etiky, proti které já, Nergal, stojím. Tvrdě zápasím s tendencemi v pop kultuře - cancel culture, sociálními médii a nástroji, o nichž se domnívám, že jsou nebezpečnými zbraněmi v rukou lidí, kteří nejsou kompetentní soudit ostatní. To je něco, co považuji za velmi destruktivní a nechutné - a z pohledu umělce také velice omezující. Tahle deska je vztyčeným prostředníčkem tomu všemu."

V tiskovém prohlášení ještě mastermind Behemoth vypíchnul jednu skladbu: "Na albu je píseň jménem 'Neo-Spartacvs'. Spartacus byl jedním z nejikoničtějších rebelů v historii, který bojoval proti nejmocnějšímu impériu vůbec. Na konci songu křičím: 'Já jsem Spartacus, a ty také!' Rád bych zažehl plamen rebelie. Pokud je něco špatné, tak se tomu postavme!"

"Opvs Contra Natvram" vyjde na CD jako limitovaný digipack (černého bude 170 kusů, bílého 300), několik variant vinylů včetně picture disku a také jako objemný box (toho bude 66 kusů) s vinylem, CD, trsátky a hlavně hned několika originálními tisky.

Tracklist nahrávky bude následující: Post-God Nirvana, Malaria Vvlgata, The Deathless Sun, Ov My Herculean Exile,, Neo-Spartacvs, Disinheritance, Off To War!, Once Upon a Pale Horse, Thy Becoming Eternal, Versus Christus.

Níže se můžete podívat na první videoklip z alba. Natočen byl ke skladbě "Ov My Herculean Exile" a úplně se obešel bez kapely jako takové. Počin režisérky Zuzanny Plisz je propracovaným hororovým minifilmem s působivou atmosférou.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY