Lady Gaga v klipu k topgunovce "Hold My Hand" hraje na piano na ranveji

10.05.2022 08:11 - David Věžník | foto: Joe Kosinski

Lady Gaga se počátkem tohoto měsíce připomněla novou písní, první od vydání alba "Chromatica" v roce 2020. Jmenuje se "Hold My Hand" a jde o doprovodný song k letošnímu pokračování blockbusteru "Top Gun", který pod názvem "Top Gun: Maverick" bude mít v amerických kinech premiéru 27. května.

Rozmáchlá balada vás bude bavit tím více, čím většími fanoušky zpěvačky jste. "Chtěla bych říct, že jsem napsala tuto skladbu pro NEUVĚŘITELNÝ film (...), ale také pro všechny, kteří mají pocit, že nebudou ok nebo že MY NIKDY NEBUDEME ok. Život mě prostřednictvím tvrdých okamžiků naučil, že ve chvílích, kdy je nejtěžší věřit v sebe sama, je potřeba věřit v lidskost," svěřila se autorka.

Co zaujme stoprocentně, je video, které představila před několika dny. Joseph Kosinski, který režíroval i celý film, ji totiž neváhal protáhnout několika lokacemi. Chvílemi to dokonce vypadá, že klip vznikal tak, že jen co se dotočily scény s Tomem Cruisem, přitáhla si Lady Gaga na ranvej svoje piano a natáčení pokračovalo. Citlivé, přesné a zároveň dramatické prostřihy na scény nejen z chystané novinky, ale i ze starého "Top Gunu" tak působí neuvěřitelně přirozeně.

Abychom si rozuměli - poznám, že je v písni moc výšek, málo basů nebo zpěv příliš vepředu, a možná bych zvládl něco z toho za mixpultem upravit, ale vyrovnávání barev ve fotkách nebo videích je uměním, které obdivuju a před kterým smekám. A minimálně tohoto umění je tenhle kousek plný.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY