Legendární rapper Nas jede do Prahy. Už za měsíc vystoupí v Malé sportovní hale

10.05.2022 09:57 - Tisková zpráva | foto: Fource PR

Hiphopový svět je plný hvězd jednoho hitu, umělců, kteří se střídají v udávání tempu scény, i vysloužilých veteránů. Vedle nich ale najdeme hvězdy, které formují celou street culture a jejichž vliv se odráží v samotné DNA scény. Jedním takovým je i legendární Nas - hudebník, který dodnes patří k nejúspěšnějším rapperům vůbec. V Praze poprvé vystoupí už 4. června v Malé sportovní hale. Vstupenky (ve čtyřech vlnách od 850 Kč do 1 290 Kč) jsou v prodeji od 9. května na webu GoOut.cz. Koncert pořádá agentura Big Idea ve spolupráci s Fource Entertainment.

Jeho dráha započala v roce 1994 dnes už klasickým hiphopovým debutem "Illmatic" a pokračuje do současnosti. V roce 2020 si Nas za nahrávku "King Disease" odnesl Grammy za nejlepší rapové album roku, minulý měsíc navíc vydal nové video k tracku "Wave Gods feat. A$AP Rocky & DJ Premier".

Nastradamus, Nasty Nas, Nas Escobar nebo God's Son. Pod těmito přízvisky byl Nas na počátku devadesátých let známý jako jeden z předních hlasů newyorské scény a svými mixtapey produkovanými jmény jako DJ Premier nebo Kanye West bodoval u kritiky i posluchačů. V roce 1997, kdy byl zastřelen rapový král Notorious B.I.G., svedli Nas a Jay-Z, se kterým jej spojovala historie plná beefů, pomyslnou bitvu o rapový trůn.

Nas se za celou hudební kariéru nepřestal dívat dopředu, a jeho tvorba se tak vždy vyvíjela spolu s ním. Z dítěte ulice bez dokončené střední až po uznávaného hudebníka, který patří mezi nejvlivnější hudebníky posledních tří dekád se šestnácti nominacemi na cenu Grammy a celkem čtrnácti nahrávkami na svém kontě, je dodnes k nezastavení a svá alba, na kterých se v minulých letech podíleli i Eminem, Lauryn Hill nebo Dr. Dre, posílá do světa stejným tempem jako dřív.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY