- musicserver.cz">

Dolly Parton: "Nechtěla jsem dělat problémy. Za uvedení do Rokenrolové síně slávy děkuji"

09.05.2022 12:31 - David Věžník | foto: Butterfly Records

Když porota Rokenrolové síně slávy v únoru zveřejnila seznam nominovaných pro letošní rok, vzbudilo to tradičně vlnu nejrůznějších názorů. Mezi těmi, kdo se proti výběru ohradili, ale byla tentokrát i jedna z nominovaných hudebnic - Dolly Parton.

"Přestože jsem neskutečně potěšena nominací do Rock & Roll Hall of Fame a jsem za ni opravdu vděčná, nemám pocit, že bych si ji právem zasloužila. A protože nechci, aby se kvůli mně dělily hlasy, s úctou musím odstoupit," napsala tehdy legenda country.

Porotci ale její akt nerespektovali, na listině ji nechali, a ona nakonec získala tolik hlasů, že bude do síně skutečně uvedena. A co na to říká? "Nechtěla jsem dělat problémy a působit jakoukoliv kontroverzi," svěřila se v čerstvém rozhovoru pro magazín Billboard. Dodala, že se cítí poctěna a že si váží toho, že může být součástí Hall of Fame.

Soupisku umělců a umělkyň, kteří budou do Rokenrolové síně slávy uvedeni, zveřejnila porota ve středu 4. května. Vedle Dolly Parton se této pocty dočkají Eminem, Duran Duran, Lionel Richie, Eurythmics, Carly Simon, Judas Priest a Pat Benatar.

Slavnostní ceremoniál se uskuteční 5. listopadu v Los Angeles. "Ještě nevím, jestli půjdu. Ale jestli ano, zazpívám ten nejtvrdší rokenrolový song, jaký si budu umět představit, abych všem ukázala, že to umím," přislíbila zpěvačka.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY