Coldplay v Mexiku předvedli dokonalé háelpéčko

09.05.2022 15:42 - Honza Balušek | foto: Dave Meyers

Coldplay už několik týdnů pilně obrážejí svět na podporu svého alba "Music Of The Spheres" (na CD i LP ho koupíte u nás v shopu) a občas si pro své příznivce připraví i nějaké to překvapení. Návštěvníci jejich nedávného vystoupení v Mexico City si tak třeba mohli dopřát skutečný emoční nářez.

Chris Martin & spol. totiž na jednu píseň na pódium pozvali svého velkého fanouška, (takzvaně vysoce funkčního) autistického kluka jménem Huillo. Ten si užil své krátké slávy před šesti lety, kdy svět obletělo video, na němž v doprovodu svého otce dojatě zpívá a pláče při "Fix You" na koncertě kapely na stejném místě. Jeho příběh, kdy právě hudba mu pomohla naučit se více komunikovat s rodiči a světem vůbec, dostal při dalším vystoupení skupiny nečekané pokračování.

Muzikanti se s nyní již starším chlapcem při letošní koncertní zastávce spojili a nejenže ho pozvali na pódium, aby si s nimi zahrál a zazpíval, ale dokonce ho nenechali jen tak postávat s mikrofonem někde v rohu scény, ale naučili se jeho originální skladbu "Different Is OK" a předvedli ji spolu s ním. Když si člověk uvědomí, co všechno se mohlo ten večer pokazit...

Jisté je, že jedno oko nezůstalo suché a díky internetu si ten okamžik můžeme prožít i my. Hudebně se samozřejmě nejedná o žádný zázrak, ale pokud máte kouska citu v těle, bude ve vás tohle video rezonovat ještě dlouho.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY