Rammstein zakázali společnosti Viagogo prodej lístků na své koncerty

03.10.2022 15:29 - David Věžník | foto: Tom Jajo Rozkovec / musicserver.cz

Budete-li chtít vyrazit na některé z připravovaných vystoupení skupiny Rammstein, vstupenky si pořídíte na jediném prodejním portále. Němečtí úderníci totiž ve spolupráci s městem Hamburk vydali zákaz prodeje vstupenek přes Viagogo.

"Kupující si často neuvědomují, že lístky nekupují od pořadatele, ale na sekundárním trhu," uvedl právník Sebastian Ott v prohlášení a dodal, že je rád, že okresní soud v Hamburku tento názor sdílí.

Firma Viagogo patřila ještě před osmi lety k předním prodejcům vstupenek, poslední roky ale čelí četným žalobám za nekalé obchodní praktiky. Nákup tedy bude nyní možný pouze u společnosti Eventim. Lístky budou na jméno a u vstupu bude požadován průkaz totožnosti.

Sama skupina krátce po oznámení termínů turné ujistila fanoušky, že cenu vstupného neovlivní rostoucí inflace. Evropskou šňůru po stadionech odstartuje 22. května 2023 v Litvě, poté se přesune do Německa, Španělska, Holandska a Francie a skončí 4. srpna v Belgii. Česko Rammstein tentokrát vynechají (Praha není ani mezi čerstvě přidanými daty), tuzemským fanouškům budou nejblíže v Budapešti, Vídni, Chorzówě nebo Trenčíně.

A pokud byste si chtěli rozšířit sbírku diskografie Ramštajnů, zamiřte na náš e-shop. Najdete tam nejen jejich letošní chválenou řadovku "Zeit", ale i starší alba.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY