Tove Lo prožije ve skvělé pecce "No One Dies From Love" románek s robotem

07.05.2022 15:22 - David Böhm | foto: Kenny Laubbacher

Pokud jde o kvalitní taneční balady, jen na málokoho se můžete spolehnout tak jako na Tove Lo. Nejepší na jejím talentu pro rozchodové hymny je, že ho stále posouvá do jiných zvukových vod. Novinku "No One Dies From Love", která začíná hypnotickými syntetizátory, v refrénu ozvláštnila vokodérem. Po něm však následuje chytlavý dancepopový beat, který z hlavy jen tak nedostanete. Z bolestivého ukončení vztahu se tak opět vyzpívala výtečně a blýskla se i s částí textu "Vím, že říkají, že / na lásku nikdo neumírá / asi budu tou první".

Skladba příjemně zavání retrem a tento pocit ještě umocňuje doprovodný videoklip. Ten funguje s prodlouženou verzí písně (která klidně mohla na streamovacích službách přistát jako extended mix) jako minifilm. V něm si Tove Lo v roli slavné herečky zakoupí do svého futuretro domu robota. Ten sice neumí mluvit, ani to jí však nezabrání se do něj zamilovat. Společně potom tančí, hrají tenis, koukají na filmy nebo se líbají. Jde o opravdu skvělou podívanou - třeba moment, kdy Švédka novou společnost vybalí z krabice, vám jistě navodí husí kůži. Nebo závěr, kde si pořídí vylepšenou verzi, která umí komunikovat. Na to, jak to dopadne, se podívejte pod článkem.

S novou érou se tak máme na co těšit. Zpěvačka má také nyní větší tvůrčí svobodu - svou tvorbu teď vydává pod svým vlastním labelem Pretty Swede. "Jsem popová holka, ale ráda dělám věci divně a mám je ráda plně pod kontrolou. Toto je skvělý způsob, jak vydávat přesně to, co chci," nechala se slyšet. Její poslední desku "Sunshine Kitty" z roku 2019 rozšířila následující rok v "Pawprint" edici třeba o Finneasem produkovaný dvojsingl "Bikini Porn" a "Passion And Pain Taste The Same When I'm Weak". Letos stihla ještě vydat baladu "How Long", která zazněla v seriálu "Euforie".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY