Twenty One Pilots oslaví rok od vydání alba "Scaled And Icy" na plátnech kin

02.05.2022 16:44 - Tisková zpráva | foto: Mason Castillo

Když v roce 2021 vydala dvojice Twenty One Pilots své album "Scaled And Icy", bylo plné optimismu, neztrácelo ale ani své temnější podtóny. Aby ne, vznikalo v době, kdy byl celý svět sevřený lockdowny, na dálku, bez přímé interakce. A ani uvedení alba nebylo klasické, koncertní, ale prostřednictvím celosvětového livestreamu. Ten se nyní, po roce, v rozšířené podobě vrací, rovnou na plátna kin, a to pouze 19. května 2022.

Twenty One Pilots, Grammy ověnčená dvojice Tyler Joseph a Josh Dun, se zdatně pohybují ve vodách alternativního popu i rocku, míchají prvky elektroniky a rapu a hlavně se jim kolem svého projektu daří vybudovat silnou fanouškovskou základnu. Ta se ráda nechá vtahovat do uzavřených, do detailů propracovaných světů plných symboliky, náznaků a specifické vizuální stylizace, kterými své jednotlivé projekty halí. Pod hlavičkou kapely zatím vyšlo šest alb, přechod od temného "Trench" (2018) k neonově zářícímu "Scaled and Icy" (2021) je značný. Optimistický kabátek ale skrývá vyrovnávání se s pocity úzkosti, samoty, nudy a pochyb.

A i když se svého času kapela zdráhala novinku uvést v podobě živého streamu, nakonec z tohoto formátu dokázala získat maximum. NME se nechalo slyšet, že šlo o "jednu z nejvíce promyšlených show, o kterou se kdo v posledních měsících pokusil," Billboard event označil za "dechberoucí" a za "spektákl hodný Las Vegas". Stream nakonec nasbíral 3,48 milionů zhlédnutých hodin z více než 200 zemí světa.

Nyní tento jedinečný zážitek vstupuje i do kinosálů - a znovu po celém světě, znovu v jeden den - jako oslava výročí vydání jejich posledního alba. Ale v jiné podobě, než si budou fanoušci Twenty One Pilots pamatovat. Nejen, že byl celý stream obrazově i zvukově remasterován pro velká plátna, ale obsahuje také více než dvacet minut dosud neviděného materiálu. Fanoušci si tak mohou vychutnat tohle zábavné psychedelické živé divadlo plné nekonečné imaginace, ale hlavně cestu napříč eklektickým katalogem americké formace.

V kinech si Twenty One Pilots Cinema Experience fanoušci budou moci užít 19. května 2022, tedy prakticky rok od svého prvního uvedení. Ve vybraných sálech pak bude k dispozici v záznamu ještě o tři dny později, 22. května. Velkolepou hudební podívanou uvádí do českých film společnost Aerofilms.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY