Nové desky 17/2022 - od Rammstein přes Bloc Party po Martina Garrixe

04.05.2022 08:30 - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Universal

Tentokrát se nad všemi hudebními novinkami rozehřmí "Zeit" německých Rammstein. Vedle nich se budou krčit rockoví Thunder, elektronici Röyksopp, indierockeři Bloc Party, debut Martina Garrixe, matador Willie Nelson, jeho kolegyně Miranda Lambert, rapper Future, zpěvačky Kehlani a Skylar Grey či jazzman Trombone Shorty.
V pátek 29. dubna vyšly tyto nové tituly:

Rammstein - Zeit
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Rammstein - Zeit
Jestli má letos někdo mít na kontě jednu z nejočekávanějších nových desek, pak jsou to bezesporu Rammstein. Jejich "Zeit" obsahuje jedenáct skladeb protkaných nenápadnou koncepční linkou. Muzikanti na nich pracovali dva roky spolu s producentem Olsenem Involtinim. Samotné album dostalo impozantní přebal - autorem fotografie je navíc kanadský hudebník a fotograf Bryan Adams, který kapelu zvěčnil na schodech památníku Trudelturm v berlínském Adlershofu. "Máme tu čest s promyšleným neprvoplánovým albem, které se nikde nedrolí a ani na něm nic nepřebývá, byť jistým náznakům sebevykrádání se úplně nevyhnulo," napsal v recenzi kolega Jirka V. Matýsek. To, zda s ním souhlasíte, si můžete ověřit návštěvou YouTube profilu skupiny. CD, speciální CD či 2LP si můžete koupit na shopu musicserveru.


Röyksopp - Profound Mysteries
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: elektronika

Royksöpp - Profound Mysteries
Severské elektronické duo Röyksopp nechalo své fanoušky pořádně vyhladovět. Na novinku totiž čekají od roku 2014, kdy dvojice uvedla titul "The Inevitable End" a navíc prohlásila, že bude vydávat již jen samostatné singly. Nakonec si to ale pánové zřejmě rozmysleli, a tak se na pultech skví koncepční dílo nazvané "Profound Mysteries" . Každou ze skladeb doprovází vizuál z dílny současného australského umělce Jonathana Zawady. Ukázky vám již dříve nabídl Dan Hájek, kompletní "kontinuální vizuální zážitek" si pak můžete vychutnat na YouTube. Jak se vám líbí? Podělte se o svůj názor pod článkem!


Bloc Party - Alpha Games
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

Bloc Party - Alpha Games
"Alpha Games" je šestá řadovka anglické indierockové skupiny Bloc Party, první od nahrávky "Hymns" z roku 2016. Kolekce je jedinečnou především tím, že na ní naleznete významné příspěvky od Justina Harrise a Louise Bartla, kteří se k této partě připojili v roce 2015. "Od chvíle, kdy jsme napsali 'Traps', jsme věděli, že to musí být první věc, kterou lidé z tohoto alba uslyší," nechal se slyšet frontman Kele Okereke k volbě prvního singlu. Následovaly ještě další tři i s videoklipy. Všechny najdete na YouTube. CD či dva různě barevné vinyly koupíte na našem shopu.


Martin Garrix - Sentio
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: electro house / progresivní house / future house

Martin Garrix - Sentio
Tři roky v letech 2016 až 2018 vládl všem DJům podle DJ Magazine Holanďan Martin Garrix, a stále patří do Top 3. Je tedy s podivem, že teprve nyní vydává své debutové album. Pojmenoval jej "Sentio" a najdeme na něm celkem jedenáct skladeb a také fůru hostů. Jsou jimi Zedd, Mesto, Vluarr, Brooks, Matisse & Sadko, DubVision, Shaun Farrugia, Justin Mylo, Blinders, Jordan Race, Julian Jordan a Dewain Whitmore. Co můžete čekat od jedné z největších hvězd letošních Colours, se dozvíte na YouTube.


Thunder - Dopamine
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock / rock

Thunder - Dopamine
Hardrocková legenda Thunder je zpět. Oficiálně vydává své první dvojalbum se šestnácti tracky a tím stvrzuje oprávněnost svého comebacku, který započal před sedmi lety. Novinka nese název "Dopamine" a je hned dvojí oslavou významných výročí: padesát let od chvíle, kdy se zpěvák Danny Bowes setkal s kytaristou Lukem Morleym, a tři desetiletí od doby, kdy spolu založili tuto kapelu. Dle jejich slov se jedná o opus magnum společné historie, ve kterém se potkávají jak odkazy na hudební kořeny, tak pohled vpřed v podobě stylové rozmanitosti. Více se o novince dozvíte na YouTube profilu formace.


Future - I Never Liked You
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rap

Future - I Never Liked You
O tom, že "nás nikdy neměl rád", se všechny bude snažit přesvědčit americký rapper Future na svém devátém albu. Kolekci "I Never Liked You" napěchoval šestnácti tracky, jejichž produkci svěřil lidem jako Wheezy, TM88, ATL Jacob, FNZ, Southside nebo Torey Montana. Přímými účastníky, které i uslyšíme, pak byli Kanye West, Gunna, Young Thug, Drake, Tems, EST Gee a Kodak Black. Vydáním žije autorův YouTube kanál.


EP a minialba

  • Monsta X - Shape Of Love
    K-popový sextet konečně svým fanouškům předkládá několikrát odloženou kolekci šesti písniček, v níž opět nabízejí svůj agresivní styl na rozhraní EDM, rapu a popu. Jak se dozvíte i na jejich YouTube, v jedné z nich je doplnil marocký DJ R3hab.
  • Jamie Miller - Broken Memories
    Velšský zpěvák z Cardiffu sice skončil před pěti lety v The Voice UK až třetí, ale i tak celkem slušně rozjíždí svoji hudební kariéru. Šestice songů na pomezí popu, soulu, folku a r'n'b je jeho první ucelená nahrávka. Seznamte se na YouTube.
  • Dumb Numbers, Melvins - Broken Pipe
    Pro nahrání celkem tří skladeb se spojili dohromady noiserockoví Dumb Numbers a sludgemetaloví Melvins. Co z tohoto spojení nakonec vzešlo, zjistíte na YouTube.

Dále stojí za pozornost:
Faye Webster - Car Therapy Sessions: pětice skladeb americké písničkářky nahraná se symfonickým orchestrem
St. Lucia - Utopia I: jihoafrický hudebník a jeho návštěva v electropopovém proudu
Russ - If Not Now, When?: čtveřice tracků amerického rappera


Skylar Grey - Skylar Grey
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / alternativní pop

Skylar Grey - Skylar Grey
Americká hudebnice Holly Brook, kterou známe také pod jménem Skylar Grey, vydala své poslední album "Natural Causes" už před šesti lety. Od té doby stačila opustit velké vydavatelství a pod vlastním jménem nabídla svým příznivcům dvě EP a pochopitelně pokračovala i její spolupráce s Eminemem. Nyní ovšem nazrál čas na její čtvrtou plnohodnotnou řadovku. Pojmenovala ji po sobě samé, většinu z deseti písniček si sama napsala a také produkovala. Namířila je přitom k indie popu přelévajícímu se místy až k lehké alternativě. Okuste je na jejím YouTube profilu.


Kehlani - Blue Water Road
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: r'n'b

Kehlani - Blue Water Road
Americká r'n'b zpěvačka Kehlani si za svá první dvě alba odnesla řadu nominací na různé hudební ceny včetně dvou Grammy a čtyř BET Awards, avšak žádnou z nich se jí zatím nepovedlo proměnit v zisk. Třeba se jí to podaří se třetí řadovkou "Blue Water Road". Produkci třinácti songů řídil stejně jako v případě předchůdců Pop Wansel, jehož služeb využívají i Alessia Cara, Ariana Grande nebo Nicki Minaj. K němu se pak přidali ještě Wesley Singerman, Rogét Chahayed, Grades, Happy Perez nebo Daoud Anthony. Silná je i sestava hostů, kterou vede Justin Bieber společně s Blxst, Jessie Reyez, Ambré, Thundercat a Syd. První ukázky hudebnice sdílí na svém YouTube.


Trombone Shorty - Lifted
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / rock / blues / swing

 Trombone Shorty - Lifted
Americký jazzový trombonista Troy Andrews, jenž si už nějaký čas říká Trombone Shorty, si po albu "Parking Lot Symphony" střihl spolupráci se svým bratrem Jamesem a především s Jonem Batistem na desce "We Are", za což si odnesl z letošního udílení Grammy zlatý gramofonek. Nyní se vrací opět sólo a v deseti skladbách, které připravil na desku "Lifted", kromě jazzu vystřídal i fragmenty rocku, blues a swingu. K tomu si navíc přibral i trojici hostů včele s Lauren Daigle, jazz-rockovým kytaristou Garym Clarkem Jr. a New Breed Brass Band. Nahrávku sdílí prostřednictvím svého YouTube.


Willie Nelson - A Beautiful Time
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: country

Willie Nelson - A Beautiful Time
Willie Nelson oslavil v pátek své osmaosmdesáté narozeniny a na své dvaasedmdesáté desce se nás snaží přesvědčit, že to je nádherný čas. Pro album "A Beautiful Time" nahrál celkem čtrnáct písniček, které vyskládal ze dvanácti původních a dvou převzatých. Těmi jsou "Tower of Song" Leonarda Cohena a "With a Little Help from My Friends" od Beatles. Většinu z novinek si složil sám se spoluproduentem Buddym Cannonem a po jedné přispěl i Shawn Camp, Ken Lambert a dvojice Chris Stapleton - Rodney Crowell. O tom, že je někdejší člen The Highwayman stále ve formě, se přesvědčíte na jeho YouTube.


Shalom - Až jednou (30Th Anniversary Edition)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Shalom - Až jednou (30Th Anniversary Edition)
Kompilace "Až jednou" vznikla ke třicátému výročí vzniku populární tuzemské formace Shalom a vydání prvního, eponymního alba. Pojmenována je podle snad největšího hitu, ke kterému Petr Muk a Petr Kučera natočili klip s režisérkou Katarínou Ďurovičovou v Izraeli (stejně jako několik dalších). Kolekci sestavil Karel Deniš - dlouholetý spolupracovník Oceánu, Shalomu a Petra Muka. Vybral songy z debutu, druhé řadovky "Brány vzkazů", živáku "5, 4, 3, 2, 1... Shalom!" a singlů a maxisinglů skupiny. Zahrnul i anglickou verzi písně "Až jednou" "Someday", určenou pro zahraniční trh. A nechybí ani dvě coververze, které v podání této kapely popularitou předčily originály: "Bon soir mademoiselle Paris" a "Stín katedrál". CD či 2LP koupíte na shopu musicserveru.


The Gathering - Beautiful Distortion
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: atmosférický rock

The Gathering - Beautiful Distortion
Ze spánku trvajícího dlouhých devět let se probouzejí holandští náladotvorní rockeři The Gathering. A krom novinkového alba s názvem "Beautiful Distortion" hlásí i jednu nezvyklou personální změnu. Do sestavy se totiž vrátil zakládající baskytarista Hugo Prinsen Geerligs který s ostatními naposledy účinkoval na desce "Souvenirs" z roku 2003. Ke kapele se připojil současně s odchodem baskytaristky Marjolein Kooijman, která jej právě tehdy střídala. Tracklist nabízí osm položek, každá trvá kolem šesti minut. Dle sdělení muzikantů se jedná o jejich nejmelodičtější a nejdynamičtější nahrávku, která však nese veškeré atributy jejich tvorby. Poslouchat a koukat na klipy můžete na jejich YouTube profilu.


Tip týdne

The Knocks - History
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: EDM / nu disco / future funk

The Knocks - History
Ben "B-Roc" Ruttner a James "JPatt" Patterson vystupující již více než deset let pod značkou The Knocks nachystali své třetí album "History", přicházející čtyři roky po "New York Narcotic". Vzhledem k tomu, že singly z něj nás zásobují již dva roky, víme, že si k jeho zrodu přizvali hudebníky jako MUNA, Foster The People, Mallrat, Parson James, Totally Enormous Extinct Dinosaurs a Dragonette, k nimž dále přibyli ještě Cold War Kids, Donnna Missal, Yoke Lore a Cannons. Tancechtiví fanoušci by již měli provětrávat YouTube dua.


Miranda Lambert - Palomino
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: country

 Miranda Lambert - Palomino
Americká countryová zpěvačka Miranda Lambert se po velmi specifickém albu "Marfa Tapes" s Jonem Randallem a Jackem Ingramem vrací ke country, na kterou jsou její příznivci zvyklí. Rozhodně to ale neznamená, že by se zmíněnými hudebníky ukončila spolupráci. Spíše naopak, oba dva byli nedílnou součástí autorského týmu, který ale tentokrát vedla dvojice Luke Dick a Natalie Hemby, známá také z The Highwomen. Mezi čtrnáct původních songů vmáčkla také předělávku "Wandering Spirit" Micka Jaggera a poměrně nečekané hosty - legendy new waveu The B-52's. Nejen duet s nimi Miranda sdílí na svém YouTube.


Blossoms - Ribbon Around The Bomb
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop

Blossoms - Ribbon Around The Bomb
Anglická indiepopová formace, která se umístila na čtvrtém místě BBC Sound Of 2016, se po dvou letech vrací se čtvrtou deskou "Ribbon Around The Bomb". Blossoms pro ni nachystali celkem dvanáct písniček, které jim pomáhal produkovat opět někdejší člen The Coral James Skelly a Rich Turvey. Jak uslyšíte na jejich YouTube, tentokrát je nasměrovali o něco blíže k dream popu a lehké psychedelii. Nový koncept se docela líbí, zahraniční recenzenti jej svorně hodnotí na 80 %.


Tigran Hamasyan - StandArt
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / bebop

Tigran Hamasyan - StandArt
Americký jazzový klavírista Tigran Hamasyan se poprvé za dvacet let své kariéry rozhodl natočit album předělávek. Pojmenoval ho stylově "StandArt", ale mezi osm jazzových standardů například od Charlieho Parkera, Elmo Hopea nebo Johnnyho Mercera stejně vmáčknul jednu vlastní kompozici. Ve studiu ho doprovodili kontrabasista Matt Brewer, bubeník Justin Brow a v roli hostů saxofonisté Mark Turner a Joshua Redman a trumpetista Ambrose Akinmusire. Ukázky všech skladeb znějí na stránkách vydavatelství Nonesuch.


Norah Jones - Come Away With Me (20th Anniversary)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / folk

 Norah Jones - Come Away With Me (20th Anniversary)
Letos v únoru tomu bylo dvacet let, co vyšlo debutové album Norah Jones "Come Away With Me", kterého se po zisku osmi cen Grammy o rok později prodalo přes sedmadvacet miliónů kusů, a lehce vyděšenou hudebnici tak katapultovalo mezi ty největší hudební star. Není tedy divu, že se jej Blue Note rozhodlo opět připomenout výroční remasterovanou reedicí. Vedle původní podoby na CD a vinylu bude k dostání i Super Deluxe edice, na níž vedle demoverzí a nezařazených songů najdete i dvaadvacet dosud nikdy nevydaných kousků, včetně první verze desky, jíž produkoval Craig Street a která inklinuje daleko víc k folku, country a bluegrassu. Vydáním žije autorčin YouTube profil. CD, vinyl, 3CD i deluxe edici pořídíte na našem shopu.


Peter Pann - 33
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rap / pop / latin pop

Peter Pann - 33
Stejně jako někteří zahraniční producenti i slovenský Peter Pann se rozhodl nepřispívat pouze na desky ostatních, ale vydat nahrávku pod svým vlastním jménem. Ke spolupráci na šestnácti písních laděných na pomezí latin popu, hip hopu a popu si přizval řadu vokalistů a hudebníků. Nechybí jeho dlouholetý spolupracovník Kali, k němuž se přidali Nerieš, Alan Murin, Laris Diam, Martin Císar, Slipo, Dame, Miska, Eusebio, Mišo Biely, Miky Mora, PAT, Čis T, Mega M, Napoleon, Claudia, Majself, Pokyman, Rida Radar, Terapia, Samo Tomeček, Chika Toro, Plexo, Refew, Ego, Pts, Herceg, HRflow, Separ, Elpe, Adrian, Schneider, houslistka Daniela Lovlin, kytarista Peter Bulík a saxofonista Nikolaj Nikitin. Výsledek sdílí na svém YouTube.


Janek Ledecký - Symphonic
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Janek Ledecký - Symphonic
Janek Ledecký letos slaví hned tři kulatá výročí - vedle červencových šedesátin to je čtyřicet let od založení skupiny Žentour a o deset roků méně od vstupu na sólovou dráhu. Při té příležitosti se rozhodl vydat studiovou verzi svého prvního symfonického turné z roku 2019, které podnikl s Filharmonií Hradec Králové. Jako hosta si přizval Ivana Hlase, kterého uslyšíme i na desce v nahrávce z pražského Rudolfina. Na záznamu se kromě samotného zpěváka a zmíněných filharmoniků podíleli bubeník a v tomto případě i dirigent Hanz Sedlář, klavírista Pavel Mucha, basák Jan Heřman a a dětský sbor dětí z Kouřimi pod vedením Adriany Bajtkové. První ukázky najdete na hudebníkově YouTube. CD či kombo cédéčka s vinylem koupíte na shopu musicserveru.


V krátkosti

  • PJ Morton - Watch The Sun
    Čtyřnásobný držitel Grammy, americký r'n'b zpěvák a producent si na své nové album pozval hosty jako Wale, Jill Scott, Chronixx, JoJo, Nas, Stevie Wonder, či El DeBarge. (YouTube)

  • Karen Elson - Green
    Někdejší anglická supermodelka se po pěti letech vrací k hudební dráze a vydává své třetí album s devítkou písniček, které produkovala dvojice Daniel Tashian - Ian Fitchuk, držitelé Grammy za "Golden Hour" Kacey Musgraves. (YouTube)

  • Parov Stelar - Moonlight Love Affair
    Rakouský electroswingový projekt Marcuse Füredera na novém albu nabízí celkem třináct skladeb, do kterých si coby hosty přizval Vallemarie, Mani Hoffman, Anduz, Avec a Russian Gentleman Club. (bandcamp).

  • Alexandra Stan - Rainbows
    Rumunská zpěvačka, která před dvanácti lety dobyla celosvětové hitparády hitem "Mr. Saxobeat", své nové album chystala celkem čtyři roky. Vypomohli jí i Nervo, Litoo a Ana Tobor. (YouTube)

  • Flora Purim - If You Will
    Brazilská zpěvačka a někdejší členka Return To Forever Chicka Corey, kterým prošli i Al Di Meola, Stanley Clarke, Jean-Luc Ponty nebo Joe Farrell, se po dlouhých patnácti letech připomíná devíti songy převážně v rytmu bossa novy. (bandcamp)

  • Congotronics International - Where’s The One?
    Dvojalbum speciálního projektu, kde se sešlo devatenáct hudebníků - mimo jiné Konono N°1, Deerhoof, Kasai Allstars, Juana Molina, Wildbirds & Peacedrums a Skeletons. (bandcamp).

  • Lola Kirke - Lady For Sale
    Americká herečka navazuje na svůj debut z roku 2018 a deset písniček společně s Austinem Jenkinsem nasměrovala do mixu country, rocku a folku. (bandcamp)

  • Oumou Sangaré - Timbuktu
    Různými cenami včetně Grammy ověnčená zpěvačka z Mali se v čerstvých jedenácti skladbách vrací domů k řece Niger. (YouTube)

  • Let's Eat Grandma - Two Ribbons
    Za svoji poslední desku si synth-popové dívčí duo z Anglie od magazínu Q vysloužilo ocenění Album roku. Uvidíme, jak se bude dařit letošní desítce novinek. (bandcamp).

  • Carla Morrison - El Renacimiento
    Za svá tři předchozí alba má na svém kontě mexická indiepopová hudebnice tři Latin Grammy a dvě nominace na Grammy. Povede se jí tuto sbírku s jedenáctkou skladeb rozšířit? (YouTube)

  • Sofi Tukker - Wet Tennis
    Americké housové duo se také pyšní dvěma nominacemi na Grammy. Kam se posunulo na své druhé desce, zjistíte ve dvanácti písničkách s hosty jako Mahmut Orhan, BOII nebo Tuck's Dad. (YouTube)

  • Chelsea Jade - Soft Spot
    Druhé album novozélandské spolupracovnice The Chainsmokers, Wet a Attlas. Na dvou písničkách se podílel i Leroy Clampitt (Justin Bieber, Madison Beer). (bandcamp)

  • Toro Y Moi - Mahal
    Třináctka skladeb amerického hudebníka, který se řadí mezi špičku žánru chillwave. (bandcamp)

  • Tomberlin - I Don’t Know Who Needs To Hear This…
    Druhá řadovka americké alternativně folkové písničkářky. (bandcamp)

  • Steven Lambke - Volcano Volcano
    Nová eruptivní sólovka člena The Constantines. (bandcamp)

  • William Basinski, Janek Schaefer - …on Reflection
    Společná nahrávka dvou avantgardních skladatelů a muzikantů, která vyústila v mix ambientu, elektroniky a minimalismu. (bandcamp).

  • The Head And The Heart - Every Shade Of Blue
    Americká indiefolková formace se rozhodla prozkoumat všechny odstíny modré v šestnácti skladbách. (YouTube)

  • Girlpool - Forgiveness
    Čtvrté album amerického dua poslal producent Yves Rothman směrem k mixu popu a lo-fi. (bandcamp)

  • Eli "Paperboy" Reed - Down Every Road
    Americký soul-bluesový hudebník a jeho pocta legendě Merle Haggardovi. (YouTube)

  • Seratones - Love & Algorhythms
    Americká soul-rocková formace, kterou si oblíbily Paste a Pop Magazine, a jejich třetí CD. (bandcamp)

  • Robert Fripp - Washington Square Church
    Kytarista, zvukový experimentátor a duše King Crimson vydává kolekci živých nahrávek natočených v New Yorku mezi červencem a srpnem 1981 v rámci projektu Frippertronic. (YouTube)

  • Frontperson - Parade
    Kathryn Calder z The New Pornographers a Mark Andrew Hamilton z Woodpigeon a jejich druhá řadovka. (YouTube)

  • Ted Nugent - Detroit Muscle
    Sám Motor City Madman se vrací do akce s várkou jedenáctky songů plných čistého rock 'n' rollu. (YouTube)

  • Robin Trower - No More Worlds To Conquer
    Legendární anglický kytarista a důležitý člen Procol Harum pokračuje ve své dlouhé sólové kariéře. (YouTube)

  • Ann Wilson - Fierce Bliss
    Jedna z největších zpěvaček všech dob a spoluzakladatelka multiplatinových hvězd Heart se dala dohromady se slavným kytaristou z Nashvillu Tomem Bukovacem, pozvala několik přátel včetně Warrena Haynese, Kennyho Wayna Shepherda a Vince Gilla a tohle je výsledek. (YouTube)

  • Fuzigish - Fuzigish
    Milovníky ska punku potěší novinka jihoafrické formace Fuzigish. Stejnojmenná nahrávka je nabitá energií stejně jako její živé koncerty. (YouTube)

  • Shilpa Ray - Portrait Of A Lady
    Zpěvačka kombinující punk rock a art pop vydává své doposud nejosobnější a nejnaléhavější CD. Obsahuje celkem dvanáct kousků. (YouTube)

  • Subway Sect - Moments Like These
    Britská punková formace je zpět ve slavné sestavě Vic Godard, Sean McLusky, Chris Bostock, Johnny Britton, D.C. Collard nebo Simon Rivers, Terry Edwards a taky Mick Jones, který desku mířící nyní i do Česka produkoval. (YouTube)


    Dále vychází:

    Action Bronson - El Cocodrillo Turbo
    Al-Namrood - Worship The Degenrate
    Allegories - Endless
    Ambassador Hazy - The Traveler
    Angie Goeke - If I Were Honest
    Anomalie - Galerie
    Anunnaki - Two Treatise On Gnostic Thought
    Astrel K - Flickering I
    Austin Skinner - Rich Junkies
    Baits - Baits
    Bellman - Melatonin Chronicles
    Bill Bruford - Making A Song And Dance: A Complete Career Collection
    Blackwinterwells - Crystal Shards
    Blue Violet - Late Night Calls
    Briston Maroney - Sunflower: Deluxe
    Bryan Martin - Everyone’s An Outlaw
    Buffalo Hunt - Ambitions Of Ambiguity
    Caroline Spence - True North
    Casey Mcquillen - Skinny
    Caskey - Nobody.
    Clever Square - Secret Alliance
    Conor Albert - Collage 2
    Corb Lund - Songs My Friends Wrote
    Crashdiet - Automaton
    Daine - Quantum Jumping
    Dälek - Precipice
    Dana Gavanski - When It Comes
    Deaf Lingo - Lingonberry
    Deathcrush - Under Serpents Reign
    Devil Master - Ecstasies Of Never Ending Night
    Diane Coffee - With People
    Ebi Soda - Honk If You’re Sad
    Empire Strings - The Luminescence
    Erica Eso - 192
    Erika Lewis - A Walk Around The Sun
    Ethan Woods - Burnout
    Family Shiloh - At The Cold Copper Ranch
    Fatlip And Blu - Live From The End Of The World Vol. 1, (Demos)
    Five Hundred Bucks - $500
    Frog Eyes - The Bees
    Ghost Power - Ghost Power
    Gladenfold - Nemesis
    Glass Museum - Reflet
    Golden Apples - Golden Apples
    Guise - Youngest Daughter
    Gunash - All You Can Hit
    Gus Englehorn - Dungeon Master
    Harmoniaq - The Forest Of Torment
    Harvey Sutherland - Boy
    Helms Alee - Keep This Be The Way
    Honeyglaze - Honeyglaze
    How I Left - Birds In The City
    Charles Mingus - The Lost Album From Ronnie Scott
    Jono Das - Muhammad, My Man
    Julie & Dany - Julie & Dany
    Kaipa - Urskog
    Kenny Dubman - Conflicted
    Kitchen Dwellers - Wise River
    Kmru & Aho Ssan - Limen
    Koalra - The Fires Burned Everything We Had. When The Dust Settles, They Will Do It Again
    Last Wishes - Organized Hate
    Lester Chong - Zing!
    Liquid Stranger - Balence
    Loose Fit - Social Graces
    Lou Roy - Pure Chaos
    Low Hum - Live At Sunset Sound
    Luke Howard - All Of Us
    Lute - Gold Mouf (Deluxe)
    Mall Girl - Superstar
    Many Voices Speak - Gestures
    Market - The Consistent Brutal Bullshit Gong
    Mattstagraham - Prescribe Whatever
    Melody’s Echo Chamber - Emotional Eternal
    Midlife - Live From South Channel Island
    Mitch Davis - The Haunt
    MJ Lenderman - Boat Songs
    Nascar Aloe - American Wasteland
    Neil Young - Official Release Series Volume 4
    Neoma - Hyperreal
    Nils Wulker - Continuum
    No/Mas - Consume/Deny/Repent
    NoCap - Mr. Crawford
    Paddy And The Rats - From Wasteland To Wonderland
    Penguin Cafe - A Matter Of Life… 2021
    Pershagen - Hilma
    Peter Donovan - This Better Be Good
    Petr Hapka - Nejlepší z nejlepšího (Supraphon)
    Pierre Kwenders - José Louis And The Paradox Of Love
    Poets Of The Fall - Ghostlight
    Polyhedren - Psychic
    Pooh Shiesty - Shiesty Season: Certified
    Prospector Sound - Red Sargasso
    Pyrithe - Monuments To Impermanence
    RF Force - RF Force
    Různí - Marvelous Mrs. Maisel: Season 4
    Různí - Reigning Blood: A Tribute To Slayer
    Saviour - Shine & Fade
    Say Zuzu - Here Again: A Retrospective (1994-2002)
    Scalping - Void
    Scarlata - Power Through!
    Shelf Lives - Yes, Offence
    Sonisk Blodbad - The Shores Of Oblivion
    Spill Your Guts - The Wrath It Takes
    St. Arnaud - Love And The Front Lawn
    Tanna Leone - Sleepy Soldier
    Teagan Johnston - Sentimental Ballad
    The Coffis Brothers - Turn My Radio Up
    The Little Roy & Lizzy Show - Welcome To The Show
    The Mellons - Introducing… The Mellons!
    The Nika Riots - Derelict
    Throwe - Forfald
    TwÏns - The Human Jazz
    Useless Spaceman - The Marlboro Man Rides Again
    V.C.R. - The Chronicles Of A Caterpillar: The Egg
    Vāmācāra - Cosmic Fires: The Enlightenment Reversed
    Různí - Global Underground Select #7
    Velcrocranes - What If I Die
    Vladimir Vysotsky - Na Bolshom Karetnom
    Watain - The Agony & Ecstasy Of Watain
    Water Damage - Repeater
    Wema (Photay, Msafiri Zawose, Penya) - Wema
    Wesley Dean - Unknown
    Whethan - Midnight
    Will Glaser - Climbing In Circles Pt. 4

    Vychází na vinylu:
    Ambassador Hazy - The Traveler
    Alan Parsons - Time Machine
    American Hi-Fi - Hearts On Parade
    Ann Wilson - Fierce Bliss
    Battle Beast - Circus Of Doom
    Bloc Party - Alpha Games
    Blossoms - Ribbon Around The Bomb
    Caroline Spence - True North
    Clever Square - Secret Alliance
    Corb Lund - Songs My Friends Wrote
    Crashdiet - Automaton
    Daft Punk - Tron: Legacy (Soundtrack)
    Daft Punk - Tron: Legacy Reconfigured (Soundtrack)
    Dälek - Precipice
    Dana Gavanski - When It Comes
    Diane Coffee - With People
    Eli "Paperboy" Reed - Down Every Road
    Erika Lewis - A Walk Around The Sun
    Flora Purim - If You Will
    Ghost Power - Ghost Power
    Girlpool - Forgiveness
    Gus Englehorn - Dungeon Master
    Honeyglaze - Honeyglaze
    How I Left - Birds In The City
    Chelsea Jade - Soft Spot
    Insania - Grrrotesky
    Janek Ledecký - Symphonic (LP+Cd)
    John Williams - The Berlin Concert
    Julie & Dany - Julie & Dany
    Kaipa - Urskog
    Kinks - Face To Face
    Kitchen Dwellers - Wise River
    Let’s Eat Grandma - Two Ribbons
    Loose Fit - Social Graces
    Lou Roy - Pure Chaos
    Luke Howard - All Of Us
    Madness - Wonderful
    Many Voices Speak - Gestures
    Mars Volta - Noctourniquet
    Mars Volta - Octahedron
    Migos - Culture Iii
    Miranda Lambert - Palomino
    Mitch Davis - The Haunt
    Nils Wulker - Continuum
    Nina Simone - Nina Simone And Her Friends (2021 - Stereo Remaster)
    Norah Jones - Come Away With Me (20th Anniversary)
    Oumou Sangare - Timbuktu
    Parov Stelar - Moonlight Love Affair
    Penguin Cafe - A Matter Of Life… 2021
    Poets Of The Fall - Ghostlight
    Ralfi Pagan - With Love
    Rammstein - Zeit
    Richard Marx - Stories To Tell: Greatest Hits
    Robert Fripp (Of King Crimson) - Washington Square Church
    Robin Trower - No More Worlds To Conquer
    Různí - Eurovision Song Contest: Story Of Fire Saga (Soundtrack)
    Různí - Soul Power '68
    Sabaton - War To End All Wars
    Scalping - Void
    Seratones - Love & Algorhythms
    Shalom - Až Jednou (30Th Anniversary Edition)
    Shilpa Ray - Portrait Of A Lady
    Sofi Tukker - Wet Tennis
    Sonisk Blodbad - The Shores Of Oblivion
    Sparks - Balls
    Sparks - Hello Young Lovers
    Sparks - Lil Beethoven
    Steven Lambke (Of The Constantines) - Volcano Volcano
    Subway Sect - Moments Like These
    T.Rex - Electric Warrior (2021 Remaster)
    Ted Nugent - Detroit Muscle
    The Gathering - Beautiful Distortion
    Thunder - Dopamine
    Tigran Hamasyan - Standart
    Tomberlin - I Don’t Know Who Needs To Hear This…
    Toro Y Moi - Mahal
    Trombone Shorty - Lifted
    Velcrocranes - What If I Die
    Weeknd - Dawn Fm
    Wema (Photay, Msafiri Zawose, Penya) - Wema
    Willie Nelson - A Beautiful Time

    EP:
    Anorak Patch - By Cousin Sam
    Bits In Pockets - The Bits
    Cdsm - Hell’S Stairs
    Dot Allison - Entangled Remix
    Faye Webster - Car Therapy Sessions
    Iamkyami - The Kenny Klubhouse
    Ivy Mono - Space Dust
    Jake Huffman - Adderall & Whisky
    Leith - Birthdays In July
    Lionel Boy - Up At 4
    Naja Naja - Naja Naja
    Nana - From The District To The World
    Personal Trainer - Reflex
    Ron Pope - It’S Gonna Be A Long Night
    Saorise - Two Bruised Egos
    Scout Gillett - One To Ten
    St. Lucia - Utopia I
    Temple Invisible - Chiasm
    The Blssm - Pure Energy
    Tombstones In Their Eyes - A Higher Place
    Waxflower - The Sound Of What Went Wrong
    William Beckmann - Faded Memories
    Zombie Rodeo - The Eyes Are Set Upon You

    Reedice:
    Bill Bruford - Making A Song And Dance: A Complete Career Collection
    Elvis Presley - On Stage (Legacy Edition)
    Ike & Tina Turner - River Deep
    Jesus And Mary Chain - Live At Barrowland
    Sparks - Balls
    Sparks - Hello Young Lovers
    Sparks - Lil Beethoven
    Sparks - Lil Beethoven (Deluxe)


  • DOPORUČENÉ ČLÁNKY

    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY