Navar míří s novinkou "Sen" do pomalejších vod

25.04.2022 16:22 - Tisková zpráva | foto: Hana "Mons" Pecinová

Nejen ryčným heavy metalem naplnila někdejší studentská kapela Navar George Raina své první velké album "Návrat havranů". Důkazem je baladický song "Sen", který vypráví příběh o vášni, představách a síle nočních přání.

Po dvou razantních, energických singlech působí nová píseň jako pírko bloudící větrnou krajinou. "Skladba 'Sen' pro mě byla jedním z velkých překvapení nového alba 'Návrat havranů'. Napsal jsem ji ještě jako teenager, přitom zní dodnes svěže a není z ní cítit staroba. Kytarové sólo jsem si moc užil, stejně jako práci s akustickými kytarami a moc se mi líbí i náš refrénový dvojhlas s Honzou 'Bartem' Bartošem (Alkehol, TÖRR), jako za starých dobrých časů. S masivním zvukem od Rolanda Grapowa (Masterplan, ex-Helloween) získal náš 'Sen' na majestátnosti a myslím, že v současné podobě se z ní stala opravdu skvělá melodymetalová balada," uvedl ke svému ploužákovému dítku Rain, mimo jiné také frontman symfo-powermetalové kapely Sebastien.

George se v Navaru kromě skládání od začátku ujal také kytary a zpěvu. Do původní sestavy, která prožívala svoje rané erupční období před dvaceti lety, patří také kytarista Ondřej Pecina (ex-Sebastien), baskytarista Honza "Bart" Bartoš (TÖRR, Alkehol) a bubeník Radek Rain (ex-Sebastien). Návratové a zároveň debutové album "Návrat havranů" vyjde symbolicky 20. června 2022 u labelu Smile Music Records.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY