Ondřej Havelka ON AIR: Zvuková důslednost Melody Makers je celosvětově ojedinělá

24.04.2022 18:58 - Spolupracovník redakce | foto: On Air

Zejména swingu svůj hudebnický život zasvětil zpěvák, stepař, kapelník, ale také herec Ondřej Havelka. Ten už na konci 70. let přišel do Originálního pražského synkopického orchestru, který založil Pavel Klikar a který se zaměřoval na hudbu 20. až 30. let minulého století. V polovině 90. let pak Havelka založil vlastní big band, pojmenovaný Ondřej Havelka And His Melody Makers, který se zaměřuje na hudbu let 30. a 40. A právě jaký je v tom zásadní rozdíl, poodhalil Ondřej Havelka mimo jiné v dalším vydání On Air.

Co ho přitahuje na předválečně estetice a bezmála století staré hudbě? Proč se nakonec nestal rockovým kytaristou, jak o tom v mládí snil. Kdo byli jeho vzory? A jak se dnes shání archaické nástroje jako melofon nebo suzafon? Podívejte se na celý rozhovor.

ON AIR je talk show hudebního publicisty Pavla Kučery s hudebníky a lidmi z hudební branže. Nový díl je uveřejněn každý týden na YouTube kanálu kytary.cz. Facebookovou stránku pořadu najdete zde, přehled starších dílů tady. Starší díly On Air si můžete poslechnout i ve formě podcastů na Spotify nebo Apple Podcasts.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY