Forest Blunt se probudil ze "Snu" a posílá do světa nový klip s Yzomandiasem

27.04.2022 15:55 - Petr Foltys | foto: Central Gang

Jméno Forest Blunt bude srdcovým fanouškům českého rapu známé. Přestože se jedná o stále relativně undergroundovou figuru žánru, ve spojení s Yzomandiasem jsme ho již mnohokrát zpozorovat mohli. A proto nepřekvapí, že před pár dny vyšel klip k jejich společnému počinu "Sen".

Skladbu, která se nachází na Forestově nové desce "ARA", už před vydáním na YouTube promoval Yzo na svých koncertech, kam si přizval právě již zmíněného rappera z labelu Central Gang. Dalo se tedy očekávat, že společný song už brzy dostane i video.

Téma, které se "Snem" prolíná, je pro rapový track poměrně obvyklé. Ústředním motivem se stal úspěch a cesta k němu. Forest Blunt se v textu zároveň staví do pozice "opravdového rappera", který nedělá žádné klišé tracky. Yzomandias se naopak ve svojí částí věnuje již zmíněnému úspěchu ("Neměli jsme nic, jo, bylo to tak / ... / Teď jsem lidská rulička peněz, chodící bankomat"). Pozorný posluchač odhalí sloky ze singlu "KOLESO", který vyšel před dvěma měsíci ("Dneska je ten den, já jsem on, já jsem ten").

Hudební zpracování novinky si zaslouží speciální zmínku. Do surového hudebního podkresu, který připravil Forestův kolega Fill, totiž oba protagonisté rapují tvrdším stylem. To dává písni skvělou atmosféru, rytmus a chytlavost. Zejména pak Yzomandiase lze zaslechnout v jeho části se stylem, který často neprezentuje, ale přitom mu extrémně sedne.

Snímek, který k tomuto dílu vznikl, udržuje atmosféru ruku v ruce s hudbou. Jedná se o jednoduchý, ale přitom esteticky velmi dobře zpracovaný kousek. Některé scény z něj navíc kopírují kompozice ze starších Yzových klipů, jako například "HVSHTHVG" nebo "Nenávist a Láska", které vyšly již před sedmi lety. Pro pozorného diváka budou tyto i další detaily příjemným zpestřením už tak povedeného počinu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY