Jaromír Švejdík představuje Letní kapelu, na album láká singlem "Na řece"

24.04.2022 11:19 - Jiří V. Matýsek | foto: Vojtěch Veškrna

Priessnitz, Umakart, Kafka Band, comebacková deska pro Václava Neckáře "Dobrý časy", ale i komiksy a výtvarná tvorba. Jaromír Švejdík se do českého kulturního prostředí zapsal nepřehlédnutelně. Před nějakou dobou odstartoval nový hudební projekt a se svou Letní kapelou začal objíždět menší štace.

V repertoáru těchto kluků z Jeseníku se míchaly skladby z jeho předchozích působišť i novinky. A těch už je nakonec dost na to, aby mohly vyjít na plnohodnotném albu. Vydání eponymního debutu je naplánováno na květen, předobjednat si jej můžete na našem shopu a postará se o něj label Indies Scope. Promo materiály slibují návrat ke kořenům, méně trendů, více vokálů a méně kytarových sól.

Co je na tomto prohlášení pravdy, můžete posoudit z prvního singlu "Na řece". Má uvolněnou, prosluněnou - ano, letní - atmosféru, jejíž příjemně rockový výraz dokreslují výrazné klávesy, trumpeta i bezstarostné pískání. Zůstávají však charakteristická švejdíkovská textová melancholie i nezaměnitelný frontmanův vokální projev.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY