Apocalyptica se v emotivní písni "I'll Get Through It" spojila s Geezerem Butlerem a Frankym Perezem

09.04.2022 13:25 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Finská skupina Apocalyptica je po pauze zase zpátky s novou písní. Nahrála ji společně se zpěvákem Frankym Perezem a basákem Geezerem Butlerem z Black Sabbath, autorkou je ovšem oceňovaná skladatelka Diane Warren.

Právě v jejím studiu se Franky Perez a Geezer Butler sešli. Jejich kolegyně jim v jednu chvíli pustila song "I'll Get Through It" a oni se rozhodli, že jej natočí společně s finskými symfoniky. Butler vysvětluje: "Franky a já jsme byli na návštěvě u mé kamarádky Diane Warren v jejím studiu. Zahrála nám tuhle píseň s tím, že si myslí, že by to s Frankyho hlasem dobře fungovalo. Zkusili jsme ji hned na místě a líbila se nám. Franky pak navrhl poslat to Apocalyptice. Moc se jim to líbilo a zbytek je historie."

Jde o opravdu silnou skladbu, které violoncella vyloženě sluší. Kapela k ní natočila také klip v režii Williama Felche. Výsledek působí jakýmsi zastřeným dojmem a je možná škoda, že emotivní kus nedostal výraznější a vizuálně poutavější video.

Apocalyptica se se zpěvákem Frankym Perezem střetla již na předminulém albu "Shadowmaker". Tehdy muzikanti vůbec poprvé využili na celou desku pouze jednoho hlasu. V roce 2020 se ale vrátili ke kořenům a natočili ryze instrumentální nahrávku "Cell-0", první od "Reflections" z roku 2003.

Příští rok se pak vrátí do České republiky - v brněnské hale Vodova zahrají společně s dalšími symfoniky Epica. Koncert se uskuteční 24. března a vstupenky na sezení i stání jsou k dispozici na webu Ticketmaster.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY