"Pana-vision" od The Smile se postaralo o finále seriálu "Peaky Blinders"

05.04.2022 17:31 - Dan Hájek | foto: Glastonbury

V posledních měsících je okolo dvojice Thom Yorke a Jonny Greenwood, co se muziky týče, rušno. Aktuálně usilovně pracují na finalizaci debutu své nové skupiny The Smile, oba se taky podíleli na doprovodné hudbě k šesté sérii britského seriálu "Peaky Blinders" (česky "Gangy z Birminghamu"). První ukázka z tohoto soundtracku se jmenovala "5.17", o prvním dubnovém víkendu k ní přibyl klavírní dovětek "That's How Horses Are" a zejména pak "Pana-vision" z dílny zmíněných The Smile. Všechny tři skladby zazněly ve finální epizodě.

"Pana-vision" už fanoušci znají z koncertních vystoupení formace. Potkávají se zde hudební světy všech zúčastněných - volně ubíhající jazzovou rytmiku a náladu nesou klavírní linky a minimalistické aranže pro smyčce a dechy. Plus nechybí tradiční Yorkův naléhavý hlasový projev. O doprovodné video se postarala animátorka Sabrina Nichols, námět vzešel z návrhů Stanleye Donwooda, jež vznikly pod Thomovým dohledem. Výsledek ctí tajemnou atmosféru písně.

Připomeňme, že na první velkou desku The Smile se stále čeká, zatím se však neví, kdy by mohla vyjít. Jedinou jistotou tak zůstává chystané turné trojice Thom Yorke, Jonny Greenwood a Tom Skinner, které startuje v půlce května a jehož pražská zastávka je plánována na 19. května do prostoru Fora Karlín. Jejich "Pana-vision" a Thomovu vsuvku "That's How Horses Are" poslouchejte níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY