Abba na konci května vydá kolekci všech svých řadovek

03.04.2022 10:58 - Dan Hájek | foto: Abba Voyage

Agnetha, Benny, Björn a Frida, více není třeba dodávat. Loni to byl velký návrat s albem "Voyage", kterým se uzavřel příběh jakoby rozepsaný kompletem "The Visitors", po kterém se tato čtveřice na dlouhé roky odmlčela. Necelé dva měsíce nyní zbývají do zahájení koncertní série s Abbatary a živou kapelou ve speciálně upravené aréně v londýnském Queen Elizabeth Olympic Parku. Tuto událost doplní i připravovaný desetidiskový "Album Box Set".

Ten sice již v průběhu let vyšel v různých obměnách, jeho aktuální podoba však zahrne všechny doposud vydané desky - od debutu "Ring Ring" z roku 1973, na který navázalo přelomové "Waterloo", až po loňskou řadovku "Voyage". Desáté cédéčko nebo vinyl (všechny budou klasické černé) pak přinese výběr nealbových singlů nebo b-stran.

V soupisce tak nechybí třeba "Fernando", "Summer Night City" a "Elaine", jež se stala béčkem i u nás velmi populární písně "The Winner Takes It All" (kterou s českým textem "A ty se ptáš, co já" nazpívala Helena Vondráčková). Celý výběr zahajuje hitovka "Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)", kterou se svolením skupiny mohla vysamplovat Madonna do svého hitu "Hung Up".

ABBA na shop.musicserver.cz

Chcete podpořit svého oblíbeného interpreta a zároveň musicserver? V nově spuštěném obchodu shop.musicserver.cz si můžete předobjednat obě verze boxu na CD i LP, případně si diskografii doplnit o poslední desku "Voyage" ve třech různých CD verzích či na vinylu.

"Album Box Set" Abby do obchodů doputuje v pátek 27. května, tedy právě v den, kdy startuje londýnská koncertní rezidence "Abba Voyage". Bonusový disk pak přinese následující desítku skladeb: Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight), Fernando, Summer Night City, Under Attack, The Day Before You Came, Lovelight, Happy Hawaii, Elaine, Should I Laugh Or Cry, Put On Your White Sombrero. Fanoušci mohou vybírat mezi variantou s CD nebo vinyly, balíček s CD navíc přinese čtyřicetistránkovou publikaci s poznámkami a fotografiemi napříč diskografií této švédské hudební legendy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY