Liam Gallagher se konečně odvázal, "C'mon You Know" je skvělá a originální skladba

02.04.2022 14:46 - Honza Balušek | foto: Warner Records

Liam Gallagher sice, co se týká prodejů desek a velikostí koncertů, svého bratra Noela nechal už dávno za sebou, co se ale samotné hudby týče, na rozdíl od něj se dosud držel v bezpečných vodách mixu post-oasisovského zvuku a šedesátek. S titulní skladbou jeho chystané desky "C'mon You Know" se ale konečně rozhodl překročit svůj stín. A dobře udělal.

On sám sice song popisuje jako "zvuk léta", v hudební složce se ale dějí věci, které jsme od něj dosud neslyšeli, nebo alespoň ne v takovém množství. Písnička první tři minuty tepe perkusemi na všechny doby, občas problesknou gospelové sbory, poslední dvě minuty se dokonce dočkáme něčeho jako zvukových experimentů s cinkáním zvonkohry, saxofonem a podobně. "C'mon You Know" je jednou z těch písní, které na první poslech rozhodně neznějí jako hit, ale každým dalším rostou a rostou.

Očekávání nového alba je tedy po zveřejnění druhého singlu (prvním byla hitovka "Everything's Electric") ještě o něco vyšší. Nahrávka, stejně jako živák "Down By The River Thames", vyjde 27. května.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY