Britský Koncert pro Ukrajinu vydělal přes 350 milionů korun, organizátoři očekávali čtvrtinu

30.03.2022 12:26 - Honza Balušek | foto: ITV

Už více než měsíc trvající válka na Ukrajině naštěstí stále vyvolává snahu ulehčit život uprchlíkům alespoň prostřednictvím humanitární pomoci a finančních příspěvků. Po celém světě se tak konají mimo jiné benefiční akce, jejichž výtěžek je věnován právě na tyto účely. Jeden z nich se konal v úterý v britském Birminghamu a přenášela ho televize ITV.

Během večera se živě předvedli například Camila Cabello, Ed Sheeran, Emeli Sandé, Gregory Porter, Snow Patrol, Nile Rodgers and Chic, Becky Hill, The Kingdom Choir, Anne-Marie, Paloma Faith či Tom Odell. Samotnou Ukrajinu zastupovala zpěvačka Jamala s písní "1944", s níž v roce 2016 vyhrála Eurovizi. Manic Street Preachers zahráli svůj hit s názvem, který je v současné chvíli aktuálnější než kdy dříve - "If You Tolerate This Your Children Will Be Next".

Organizátoři si dali za cíl od diváků vysbírat alespoň tři miliony britských liber, hudební fanoušci však jejich představy mnohonásobně trumfli - během večera poslali více než 12 milionů liber, v přepočtu tedy něco přes 350 milionů korun.

Koncert, který uváděla trojice Roman Kemp, Marvin Humes a spice girl Emma Bunton, byl přenášen i na internetu a kromě jednotlivých vystoupení si jej můžete pustit stále také kompletní. Jako ochutnávku berte první společné živé představení Camily Cabello a Eda Sheerana s hitem "Bam Bam", níže najdete i celé pásmo.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY