The Pretty Reckless a The HU v Praze exkluzivně představí spojení rock'n'rollu a hunnu rocku

28.03.2022 15:46 - Tisková zpráva | foto: Rock For People

Série Rock for People Concerts nabídne 11. listopadu unikátní zážitek v podobě společného koncertu amerických rock’n'rollových velikánů The Pretty Reckless a mongolských rockerů The HU. Malá sportovní hala tak bude hostit jedinou evropskou zastávkou turné, kde tyto dvě kapely vystoupí na jednom pódiu.

The Pretty Reckless Praze představí své čtvrté album "Death By Rock And Roll" vydané v loňském roce, které se po vydání umístilo na 1. místě v mnoha prodejních žebříčcích včetně Top Albums Billboard, Rock, Hard Music a Digital Charts. Fanoušci se mohou těšit také na skvěle šlapající směsici heavy metalu, hrdelního zpěvu šamanů a mongolských lidových nástrojů v podání The HU, kteří zůstali vryti do paměti po vystoupení na festivalu Rock for People v roce 2019 a o rok později na vyprodaném koncertě v Lucerna Music Baru. Vstupenky budou v prodeji od pátku 1. dubna od 10 hodin v síti GoOut.

Neuvěřitelných dvanáct let cesty The Pretty Reckless je v tichosti přivedlo od malých koncertů v upocených klubech k postupným hitům číslo jedna, platinovým deskám a na největší světová koncertní pódia. Rock’n'roll je náboženství a závazek k ideálnímu systému. Tenhle životní styl a jeho ozdoby se můžou zdát okouzlující a romantické, ale ta cesta není tak snadná. Vyžaduje vytrvalost a obrovské množství víry. The Pretty Reckless - Taylor Momsen (zpěv), Ben Phillips (kytara), Jamie Perkins (bicí) a Mark Damon (basa) - jsou skutečnou rock'n'rollovou kapelou, o čemž svědčí i jejich čtvrté kritiky uznávané album "Death By Rock And Roll" vydané loni.

V roce 2019 se média celého světa zaměřila na skupinu, která mísí tvrdé heavymetalové kytary a tradiční mongolský hrdelní zpěv. The HU, kteří vznikli v roce 2016 v mongolském Ulánbátaru, se skládají z producenta Dashka a členů Gala, Jaya, Temka a Enkushe. Moderní rocková skupina s pevnými kořeny v tradici své domoviny si vydobyla jedinečnou identitu v hudebním světě. Název kapely se překládá do mongolského slova pro lidskou bytost. Jejich jedinečný přístup kombinuje nástroje jako morin khuur (horsehead fiddle), tovshuur (mongolská kytara), tumur khuur (čelistní harfa) a hrdelní zpěv se současnými zvuky, čímž vytváří jedinečný zvukový profil, který sama kapela nazývá Hunnu Rock.

Jejich debutové album "The Gereg" z roku 2019 debutovalo na 1. místě v žebříčku World Album a Top New Artist Chart. Díky tomu kapela k dnešnímu dni nashromáždila přes 250 milionů streamů a zhlédnutí videí a získala uznání kritiků z médií jako Billboard, NPR, GQ, The Guardian, The Independent, Revolver, dokonce si kapelu oblíbil i sám Sir Elton John.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY