Def Leppard se v klipu "Kick" ocitli v podivném šapitó

27.03.2022 13:43 - Ondřej Hricko | foto: Def Leppard

Po sedmi letech se letos vrátí s novou deskou slavná glamrocková formace Def Leppard. Patnáct skladeb nahrála ve ztížených covidových podmínkách v různých zemích - zpěvák Joe Elliott v Irsku, basák Rick Savage v Anglii a kytaristé Phil Collen a Vivian Campbell s bubeníkem Rickem Allenem ve Spojených státech. Výsledkem je dvanácté album "Diamond Star Halos".

Prvním singlem je pecka "Kick". Jednoduchá a zvukově naprosto srozumitelná skladba, která v sobě nese všechny znaky Def Leppard. Zdobí ji hymnický refrén, který nejlépe vyzní ve velkých halách. Ostatně tak to její autor kytarista Phil Collen zamýšlel.

"Je to stadionová hymna a my jsme se chystali jít na stadiony. Nenapsali jsme ji z tohoto důvodu, ale Phil se vždycky snaží stvořit další 'Sugar' nebo 'We Will Rock You' nebo 'I Love Rock'N' Roll'," vysvětluje zpěvák Joe Elliott. Skutečně jde o rozmáchlou píseň čerpající z klasického hard rocku i glamu. Překvapivě ale nezní nijak nemoderně nebo omšele.

Velice zdařilý je i klip v režii Anuk Rohde. Německá režisérka se španělskými kořeny si pro natáčení vybrala cirkusové kulisy. Bizarní šapitó ukrývá nejen kapelu samotnou, ale všelijaké podivné existence. Moc pěkně se na to kouká. Anouk je skutečně talentovaná tvůrkyně, jejíž díla jsou vždy přehlídkou originality. Její um využil třeba Richard Kruspe pro svůj projekt Emigrate nebo německo-kanadsko-britská zpěvačka Alice Merton.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY