Kamil Střihavka ON AIR: Začátkem 90. let mi doktor řekl, že už nikdy nebudu zpívat

25.03.2022 19:21 - Spolupracovník redakce | foto: On Air

Kamil Střihavka na scénu vstoupil v 80. letech s teplickou power metalovou skupinou Motorband, v 90. letech se však stal jedním z nejúspěšnějších nejen rockových zpěváků v Česku. A to jednak zásluhou dvou alb, které natočil s kolegy Otou Balagem a Michalem Pavlíčkem v rámci projektu BSP, ale také svojí účastí v legendární české adaptaci rockové opery "Jesus Christ Superstar". V této roli byl i podle majitelů mezinárodních práv na toto představení jedním z nejlepších Ježíšů vůbec a ve hře bylo i jeho vystupování v Londýně.

V On Air jsme se s Kamilem Střihavkou, který v současné době pro Českou televizi připravuje vlastní pořad s názvem Ikony Kamila Střihavky, bavili mimo jiné o tom, jak vzpomíná na svoje bluesové začátky nebo jak se vyléčil z onemocnění hlasivek, které mělo potenciál zničit jeho slibně se rozjíždějící kariéru. Jak se dostal k roli Ježíše? Jak vzpomíná na setkání s Pavlíčkem a Balagem? A jak se zpívá dvoučárkované G? Podívejte se na celý rozhovor.

ON AIR je talk show hudebního publicisty Pavla Kučery s hudebníky a lidmi z hudební branže. Nový díl je uveřejněn každý týden na YouTube kanálu kytary.cz. Facebookovou stránku pořadu najdete zde, přehled starších dílů tady. Starší díly On Air si můžete poslechnout i ve formě podcastů na Spotify nebo Apple Podcasts.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY