Nové desky 12/2022 - od Michaela Bublého přes Placebo po Machine Gun Kellyho

30.03.2022 17:00 - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Universal

S koncem března opět (!) čekejte pořádný nášup nové muziky. O slovo se hlásí takové hvězdy jako Michael Bublé, Placebo, Machine Gun Kelly, Dave Grohl, Maren Morris, Denzel Curry, Kid Rock nebo Selah Sue. Českou scénu zastoupí Tereza Balonová, představíme vám debuty zpěvaček Kilo Kish a Koffee.
V pátek 25. března vyšly tyto nové tituly:

Michael Bublé - Higher
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: tradiční pop / swing

Michael Bublé - Higher
Své jedenácté album, nástupce čtyři roky starého "Love", nachystal Michael Bublé, a jak napovídá jeho název "Higher", míří s ním výše a výše. K této cestě si přibral celkem třináct písniček, které jako tradičně vymíchal z Great American Songbooku, původních kusů a několika novějších coververzí. Do první skupiny spadá například "Don't Get Around Much Anymore" Dukea Ellingtona, "Bring It On Home To Me" Sama Cooka, Chaplinova "Smile" nebo "You're My First, My Last, My Everything" Barryho Whitea. Ty druhé mu pomohli obstarat Michael Pollack, Ryan Tedder, Jon Bellion a také hlavní producent alba Greg Wells (Mika, Celine Dion, Katy Perry, Taylor Swift). Mezi převzatými kousky jsou například "Make You Feel My Love" Boba Dylana, "Crazy", v níž uslyšíte i jejího autora Willieho Nelsona, nebo "My Valentine" Paula McCartneyho, který si vzal naopak na starosti jeho produkci. Výsledek sdílí Bublé na svém YouTube profilu.


Placebo - Never Let Me Go
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Placebo - Never Let Me Go
Celých dlouhých devět let museli fanoušci britských alternativních rockerů Placebo čekat na jejich novinku. "Never Let Me Go" je jejich první album nahrané ve dvou, bez bubeníka Stevea Forresta, který odešel v roce 2015. Deska nabízí pohled do složitých myslí obou protagonistů Molka a Olsdala a rozebírá témata, která je tížila v posledních deseti letech, zejména pak dospívání generace X, která nyní sleduje, jak se svět kolem hroutí. To dává albu silné emoce. Jeho vydání předcházela celá řada singlů ("Beautiful James", "Surrounded By Spies", "Try Better Next Time" či "Happy Birthday In The Sky"). Klipy k nim si můžete společně z ukázkami dalších songů vychutnat na YouTube profilu formace.


Machine Gun Kelly - Mainstream Sellout
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop punk

Machine Gun Kelly - Mainstream Sellout
Jak už jste z mnoha našich článků jistě zaregistrovali, Machine Gun Kelly dále pokračuje ve spolupráci s Travisem Barkerem a výsledkem je jeho šesté album "Mainstream Sellout". Bodejť by také ne, když předchůdce dobýval jednu hitparádu za druhou a amerického muzikanta a rappera definitivně ukotvil mezi největšími hudebními hvězdami. Pokračuje tedy i společná pop-punková mise, na niž navíc nalákali spoustu dalších hudebníků a muzikantů. V šestnácti skladbách se k nim přidali Bring Me The Horizon, Lil Wayne, Blackbear, Willow, Iann Dior, Gunna, Young Thug a Pete Davidson. Krom hlavní dvojice jsou pod nimi podepsaní například i Ryan Tedder, Mike Posner a především dva spoluproducenti - Nick Long z Dark Waves a Omer Fedi. Kompletní album je už nyní k dispozici na Kellyho YouTube a částečně si ho budeme moct vychutnat i v září naživo ve Sportovní hale v Praze.


Tip týdne

Kilo Kish - American Gurl
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: art pop / experimentální pop / neo psychedelie

Kilo Kish - American Gurl
Máte-li rádi alternativní formy popu, založené na elektronice, psychedelii, new wave a třeba i s rapovými prvky, neměli byste minout druhé album americké hudebnice Lakisha Kimberly Robinson, která si říká Kilo Kish. Dostalo název "American Gurl" a rodačka z Floridy pro něj společně s producentem Raymondem Bradym přichystala celkem čtrnáct písniček, v nichž si zahostovali také Miguel, Vince Staples, Jesse Boykins III a Jean Dawson. Proč a čím nás tato zpěvačka zaujala, zjistíte na jejím YouTube profilu.


Maren Morris - Humble Quest
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: country / pop

Maren Morris - Humble Quest
Americká country-popová zpěvačka Maren Morris zažívá aktuálně velmi šťastné období. Její poslední dvě desky ji etablovaly na špici hudební scény, coby členka The Highwomen posbírala fůru ocenění včetně Grammy a do toho se jí narodil syn Hayes. Snad se jí stejně dobře bude dařit i s novinkou "Humble Quest", pro niž nahrála celkem jedenáct songů. Společně s ní jsou pod nimi podepsaní její kolegové a kolegyně, jako Julia Michaels, Jimmy Robbins, Laura Veltz, Natalie Hemby, Lori McKenna, Liz Rose a pochopitelně také její manžel Ryan Hurd. Produkce se ujal Greg Kurstin, mezi jehož hvězdy patří Kelly Clarkson, Paul McCartney, Beck, Adele nebo Halsey. Jak dopadla jejich druhá spolupráce, zjistíte na zpěvaččině YouTube profilu.


Denzel Curry - Melt My Eyez See Your Future
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní r'n'b / rap / jazz

Denzel Curry - Melt My Eyez See Your Future
Po třech letech od desky "Zuu" se se svým pátým počinem "Melt My Eyez See Your Future" hlásí o slovo americko-bahamský rapper Denzel Curry. Že se rozhodně nebude jednat pouze o rapovou nahrávku, prozradí seznam hostů, v němž najdeme jména jako Robert Glasper, Karriem Riggins, Buzzy Lee, Saul Williams, Bridget Perez, T-Pain, 6lack, Rico Nasty, JID, nebo Slowthai. Někteří z nich spolupracovali i na produkci, do této množiny patří ještě Thundercat, JPEGMafia, Kenny Beats, DJ Khalil nebo Cardo Got Wings. Není tedy divu, že zde uslyšíte také soul, r'n'b a jazz. Lepší představu si uděláte prostřednictvím Curryho YouTube a pak se můžete začít těšit na jeho květnový pražský koncert.


Selah Sue - Persona
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: soul / reggae / pop / r'n'b

Selah Sue - Persona
Nebýt předloňského EP "Bedroom" a několika účastí na nahrávkách kolegů, neslyšeli bychom kloudně o Selah Sue takřka sedm let. Má to však jednoduché vysvětlení: belgická zpěvačka se v mezidobí věnovala především mateřským povinnostem, protože se jí postupně narodili synové Seth a Mingus. Nyní ovšem hlásí návrat s deskou "Persona" s celkem sedmnácti písničkami rozdělených do dvou částí. Hlavním partnerem jí byl producent Matt Parad, jehož práci jsme už mohli slyšet na deskách Pixie Lott, The Veronicas, Anais či Bey Miller. Coby hosté se v nich objevují ToBi, Damso, Mick Jenkins a Benjamin Epps. Kam se hudebnice za tu posunula, zkoumejte na jejím YouTube.


Tereza Balonová - Půlnoc
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop / folk

Tereza Balonová - Půlnoc
Už je to několik let, co Tereza Balonová vyhrála Portu, a od té doby si vyšlapává cestu domácí hudební scéně. Postupně doprovázela na koncertech interprety jako Jelen, Divokej Bill nebo David Koller, vydávala singly a pak také EP "Zhasni den", ovšem skutečný průlom přišel s hitem "Neposloucháš". Nyní nazrál čas i na plnohodnotný debut, který rodačka z Prahy nazvala po svém prvním singlu "Půlnoc". Velkou část z jedenácti songů složila naprosto sama, pouze s třemi z nich jí vypomohla její kamarádka Kateřina Marie Tichá. Produkci si rozdělili hned čtyři hudebníci - Martin Ledvina, Johny Rainbow, Milan André a ODD. Svoji prvotinu česká písničkářka nahrála na YouTube.


EP a minialba

  • Killing Joke - Lord Of Chaos
    Po dlouhých sedmi letech od alba "Pylon" se s novým materiálem hlásí angličtí rockeři a pro své příznivce přichystali EP se čtyřmi kousky. K dvojici letošních novinek přihodili ještě dva remixy skladeb ze zmíněného předchůdce. Představí vám je na svém YouTube.
  • Emma Ruth Rundle - Orpheus Looking Back
    O jednu skladbu méně si pro své příznivce nachystala kalifornská písničkářka, která dříve působila ve formacích Nocturnes, Marriages a Red Sparowes. Poměrně syrovou folkovou výpověď s prvky ambientu a elektroniky sdílí na svém bandcampu.
  • Red Velvet - The ReVe Festival 2022 - Feel My Rhythm
    K-popový girlband, který jsme mohli zaregistrovat i v animáku "Trolls World Tour", pokračuje ve svém The ReVe Festivalu a pro letošní sezónu se připomínají hned šesticí písniček. V té titulní si vypůjčili známou skladbu Johanna Sebastiana Bacha "Air On The G String". Uslyšíte ji na YouTube.


Kid Rock - Bad Reputation
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Kid Rock - Bad Reputation
Americký hudebník, zpěvák, skladatel a rapper Robert James "Bob" Ritchie, známý pod jménem Kid Rock, vydává masivní osmnáctiskladbové album "Bad Reputation". To je intimním pohledem do interpretovy psychiky a zdá se, že je to zajímavé místo. Řeší lásku, ztrátu, rokenrol, politiku a sociální média, přičemž míchá klasické rockové a country riffy s nádechem rapu, a vytváří tak svůj charakteristický zvuk. Kolekce obsahuje i tři lednové singly "We The People" , "The Last Dance" a listopadový "Rockin'" a "Don't Tell Me How To Live" s kanadskými hardrockery Monster Truck. Vše je nyní k dispozici na Kidově YouTube profilu.


Animals As Leaders - Parrhesia
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: instrumentální progresivní metal

Animals As Leaders - Parrhesia
Přelomové instrumentální trio Animals As Leaders, které se vymyká všem hudebním žánrům, vydává svou očekávanou novinku s názvem "Parrhesia". Je to jejich páté studiové album a vychází po šesti letech po kritikou kladně hodnoceném "The Madness Of Many". Novinku předznamenává singl opatřený doprovodným videoklipem "The Problem Of Other Minds". Během pouhých dvou a půl minuty Tosin Abasi a jeho spoluhráči bubeník Matt Garstka s kytaristou Javierem Reyesem demonstrují, proč jsou v popředí prog-metalové scény. Důkaz je na jejich YouTube profilu.


Koffee - Gifted
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: reggae / dancehall

Koffee - Gifted
Jsou to právě dva roky, co jamajská zpěvačka, skladatelka, DJka, rapperka a kytaristka Mikayla Simpson, která si říká Koffee, způsobila na žánrové scéně poměrně velkou revoluci. Za své debutové EP "Rapture" z roku 2019 získala cenu Grammy za Nejlepší reggae album a stala se tak ve svých devatenácti letech nejen nejmladší vítězkou, ale také první ženou, která v této kategorii triumfovala. Není tedy divu, že jejímu dlouhohrajícímu debutu už je věnovaná úplně jiná pozornost. Co americké akademiky zaujalo a jak zní moderní a poměrně svěží podoba reggae, zjistíte na jejím YouTube.


Dream Widow - Dream Widow
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: extrémní metal

Dream Widow - Dream Widow
"Milostný dopis extrémnímu metalu," tak by se dala ve zkratce charakterizovat novinka fiktivní formace Davea Grohla Dream Widow. Odkazuje na film jeho mateřské skupiny Foo Fighters "Studio 666". V něm si kapela pronajme nemovitost k natočení své desáté studiovky. Během sessions se ovšem zpěvák stane obětí kletby a začne napadat své spoluhráče. Deska obsahuje osm kousků, jejich ukázky najdete na NME.


Vážná hudba

  • Patricia Petibon - La Traversee
    Francouzská sopranistka se společně s basilejským Cetra Barockorchester pustila do barokní hudby. Dvanáct písní si vybrala z díla Christopha Willibalda Glucka, George Frideric Händela, Stefano Landiho, Wolfganga Amadea Mozarta, Jacquese Offenbacha, Henryho Purcella, Jeana Philippa Rameaua a Giuseppe Verdiho. Ukázky nabízí e-shop Presto Classical.
  • Belfiato Quintet - Elements: Nielsen - Hindemith - Barber - Tomasi - Pärt (Supraphon)
    Pět elementů, tedy živlů se rozhodli spojit na jednom albu členové českého dechového kvintetu. Vybrali si k tomu pět skladeb různých autorů, a jak napovídají jejich jména - Carl Nielsen, Paul Hindemith, Samuel Barber Henri Tomasi, Arvo Pärt -, volili moderní skladatele. Ukázky a další informace najdete na stránkách vydavatelství Supraphon.
  • Vanessa Wagner - Study Of The Invisible
    Ještě o něco modernější a především současné skladatele si pro svůj recitál vybrala další Francouzska, klavíristka Vanessa Wagner. V jejím intimním podání uslyšíte kompozice, které napsali Timo Andres, Ezio Bosso, Harold Budd, Melaine Dalibert, Bryce Dessner, Peter Garland, Philip Glass, David Lang, Nico Muhly, Caroline Shaw, Julia Wolfe či Brian Eno se svým bratrem Rogerem. Vše poodhalí ukázky v e-shop Presto Classical.


Gabriel Kahane - Magnificent Bird
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní folk / klasická hudba

Gabriel Kahane - Magnificent Bird
Americký hudebník a orchestrální aranžér Gabriel Kahane, který během své kariéry spolupracoval již s Kronos Quartet, Sufjanem Stevensem, Los Angeles Philharmonic či Bradem Mehldauem, pro své nové dílo "Magnificent Bird" nahrál celkem deset skladeb. Ačkoli jediným oficiálním hostem je mandolinista Chris Thile, budete-li pátrat hlouběji, zjistíte, že se na nich dále podíleli i Caroline Shaw, Sam Amidon, Paul Kowert, Holcombe Waller, flétnistka Alexandra Sopp, houslista Andrew Bird, klarinetista Anthony McGill, multiinstrumentalista Joseph Lorge či Elizabeth Ziman. Podnětnou nahrávku na pomezí akustické alternativy, folku a klasické hudby objevujte na umělcově bandcampu.


Nigo - I Know NIGO!
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rap

Nigo - I Know NIGO!
Japonský rapper, módní návrhář, DJ a producent Nigo dokázal na svůj debut přilákat slušnou koncentraci hvězd. Koneckonců posuďte sami: hlavním velitelem, který se ujal produkce, je Pharell Williams, s nímž spolupracuje i v módní sféře, a možná i díky němu se coby hosté přidali A$AP Rocky, Pusha T, Tyler The Creator, Clipse, Gunna, Kid Cudi, Pop Smoke, Lil Uzi Vert a A$AP Ferg. Pro první ochutnávky navštivte Nigův YouTube profil.


V krátkosti

  • Destroyer - Labyrinthitis
    Kanadská formace se vrací na scénu se třináctou studiovkou "Labyrinthitis". Nahrávka v produkci Johna Collinse dle kritiky bere dech autentickým zvukem. Kousek "June" najdete k poslechu na YouTube.
  • Joan Jett And The Blackhearts - Changeup
    Známá americká rockerka se rozhodla se svoji kapelou natočit znovu některé své písně a tentokrát akusticky. Vybrali jich rovných pětadvacet a výsledek sdílí na svém YouTube .
  • Sofia Carson - Sofia Carson
    Na hudební kariéru se nyní plnou vervou vrhla hvězda kanálu Disney, známá především ze série "Následníci" a vydává své debutové eponymní album s desítkou písniček. Seznámit se s ní můžete prostřednictvím jejího YouTube.
  • Cowboy Junkies - Songs Of The Recollection
    Kanadská country folková formace loni oslavila pětatřicet let na hudební scéně a na oslavu přezpívala písničky slavnějších kolegů. Do výběru se jim dostali hity Rolling Stones, Boba Dylana, Neila Younga, Davida Bowieho nebo Gordona Lightfoota. Výsledek sdílí na YouTube.
  • Latto - 777
    Druhé album americké rapperky nabídne celkem třináct tracků, které produkovali Dr. Luke, FnZ, OG Parker, Sonny Digital a JetsonMade. Jak zjisíte na jejím YouTube hosty jsou 21 Savage, Lil Wayne, Childish Gambino, Lil Durk, Nardo Wick a Kodak Black.
  • Tyler Bates, Chelsea Wolfe - X (soundtrack)
    Známý skladatel filmové hudby a goth rocková hudebnice spojili své síly v případě scénické hudby eroticko-horrorového snímku Ti Westa "X". Jak ji pojali, zjistíte v celkem jednadvaceti skladbách.
  • COIN - Uncanny Valley
    Americké indie pop rockové trio se vrací po dvou letech s nášupem čtrnácti písniček, které jim pomáhal produkovat Julian Bunetta, známý ze spolupráce s One Direction, Colbie Caillat, Thomasem Rhettem nebo Lady A. Co přinesl formaci z Nashvillu, zjistíte na jejich YouTube.
  • Paul Stookey - Fazz: Now & Then
    I ve svých čtyřiaosmdesáti letech nehodlá někdejší člen Peter, Paul & Mary pouze sedět se založenýma rukama, a pro fanoušky folku s křesťanským podtextem připravil celkem čtrnáct písniček, jejichž ukázky nabízí na svém webu.
  • Aldous Harding - Warm Chris
    Novozélandská hudebnice trvale usazená v Cardiffu, která spolupracovala například i s Perfume Genius nebo Johnem Parishem vydává své čtvrté album. Její ladění do alternativního folku si vychutnejte na bandcampu.
  • Anthony Coleman, Brian Chase - Arcades
    Bubeník Yeah Yeah Yeahs Brian Chase se spojil avant-jazzovým pianistou Anthonym Colemanem a výsledkem je celkem pět kompozic založených na improvizaci a zvukových experimentech. Sdílí je na společném bandcampu.
  • Kevin Devine - Nothing’s Real, So Nothing’s Wrong
    Americký hudebník, který působil také coby člen Bad Books, Miracle Of 86 se po šesti letech rozhodl rozšířit svoji sólovou diskografii. Jedenáct písniček na pomezí alternativního roku a indie folku, nahrál na bandcamp.
  • Architects - For Those That Wish To Exist At Abbey Road
    Britská metalcorová formace se rozhodla svoji loňskou desku nahrát znovu a tentokrát ve slavných studiích Abbey Road za doprovodu smyčcového orchestru. Jak se vám bude líbit, zjistíte na YouTube.
  • Camp Cope - Running With The Hurricane
    Australští Camp Cope vydávají své třetí album "Running With the Hurricane". Název mu dala stejnojmenná píseň od australské folkové skupiny Redgum jejímž členem byl i otec zpěvačky Georgie Maq. Video k titulní skladbě je na YouTube.
  • Fucked Up - Do All Words Can Do
    Kanadští hardcore punkeři Fucked Up sestavili devět skladeb, vydaných dříve exkluzivně ne 7" singlech. Vznikla tak svébytná kolekce rarit. Titulní skladbu naleznete na jejich YouTube kanálu.
  • Guerilla Toss - Famously Alive
    Sedmá řadovka od newyorské art-rockové skupiny Guerilla Toss je jejich první na legendárním nezávislém labelu Sub Pop. Muzikanti natáčeli ve svém domácím studiu v polovině roku 2020 a vyjadřují na ní své úzkosti prostřednictvím mixu art-rocku, new wave a noise rocku. Má jít o jejich dosud nejdostupnější dílo. Více na YouTube.
  • Laibach - Wir Sind Das Volk
    Slovinští Laibach vydávají kolekci hudby z divadelní inscenace kapely "Wir Sind das Volk" (My jsme lidé), která měla premiéru na HAU (Berlín) v roce 2020. Zaposlouchejte se na YouTube kanálu formace.
  • Michael Romeo - War Of The Worlds Pt.2
    Zakladatel a hlavní mozek Symphony X Michael Romeo předkládá své třetí sólové album. Dvojka v názvu značí pokračování předchozího počinu a přináší ještě více propracovanější nálož progresivního rock/metalu. K poslechu je na YouTube.
  • Wallows - Tell Me That It's Over
    Američtí alternativci na novince přinášejí deset skladeb všeho druhu od lo-fi post-punku přes indie folk až po dance-pop psychedelii z počátku 90. let. Video k optimistickému druhému singlu "Especially You" je k vidění na YouTube.


    Dále stojí za pozornost

    Petr Bende - pb Akusticky: folková verze prvotiny tuzemského muzikanta
    Kavinsky - Reborn: druhá řadovka frenchhousového hudebníka po devíti letech
    Jensen McRae - Are You Happy Now?: debut americké zpěvačky kombinující folk, pop a indie rock
    Darden Smith - Western Skies: americký hudebník kombinující folk, rock, americanu a country
    Get Well Soon - Amen: sedmá deska projektu německého indie rockera Konstantina Groppera
    Emily Jane White - Alluvion: americká hudební chameleonka a její mix komorního folku, bedroom popu, synth rocku a shoegaze
    Tom Guerra - Sentimental Junk: sólovka kytaristy Mambo Sons a Dirty Bones Band
    Walter Martin - The Bear: člen The Walkmen se spoustou svých přátel
    Anand Wilder - I Don’t Know My Words: experimentální rocker dříve vystupující jako Yeasayer


    Dále vychází:

    8 Kalacas - Fronteras
    Åskväder - Fenix
    Abbath - Dread Reaver
    Abbath - Dread Reaver (Box Ltd.)
    Absent In Body - Plague God
    Alex Zhang Hungtai & Pierre Guerineau - I Was A Simple Man (soundtrack)
    Ali Shaheed Muhammad & Adrian Younge - Jazz Is Dead 011
    Allison - They Never Come Back
    Anna Westin - Lev
    Ava Vox - Immortalised
    Avalon Tassonyi - Avalon Tassonyi
    B. Fraser - Carolina
    Bakers Eddy - Love Boredom Bicycles
    Barrie - Barbara
    Beau Jennings & The Tigers - Heavy Light
    Billybio - Leaders And Liars
    Bloodgate - Solace In Mourning
    Bodi Bill - I Love U I Do
    Bomber - Nocturnal Creatures
    Bon Iver - Bon Iver, Bon Iver (10th Anniversary Edition)
    Bruecken - Innere Unruhen
    Buddy - Superghetto
    Caesaria - All We Have Is Now
    Cannons - Fever Dream
    Capricorn - For The Restless
    Caracara - New Preoccupations
    Carly Cosgrove - See You In Chemistry
    Carnage Of Children - Darkness Within
    Confidential - Devil Inside
    Corridor Of Dreams - Subshine
    Cross - Shove It
    Crown Magnetar - Alone In Death
    Crystal Viper - The Last Axeman
    Cusax - Murder Scene
    D.Mark Owen - Respite
    Damokles - Nights Come Alive
    Dave Friend And Jerome Begin - Post-
    Dave Potter - Retro Groove
    Day Of Departure - Day Of Departure
    Deadnate - The North Sea
    Dennis Bovell - The Dubmaster - The Essential Anthology
    Desert Clouds - Planexit
    Desolate Shrine - Fires Of The Dying World
    Doc Rotten - Unite Resist
    Don’t Worry - Remorseless Swing
    Ed Schrader’s Music Beat - Nightclub Daydreaming
    Eddison & Fony Wallace - Don't Look Up!
    En Vogue - Funky Divas: Expanded Edition
    Ensemble Dal Niente - Object/Animal
    Euglossine - Some Kind Of Forever
    Eucharist - I Am The Void
    Ex-Vöid (Feat. Members Of Joanna Gruesome) - Bigger Than Before
    Extinction - Culture Of Violence
    Fall Of Rauros - Key To A Vanishing Future
    Fana Hues - Flora + Fana
    Fivio Foreign - B.i.b.l.e
    Fujii Kaze - Love All Serve All
    Gabriel Stern - Franz Liszt : Etudes D'execution Transcendante
    Ginla - Everything
    Hardcore Superstar - Abrakadabra
    Heavee - Audio Assault
    Huelgas Ensemble / Paul Van Nevel - Landscape Of The Polyphonists
    Chesney Hawkes - The Complete Picture The Albums 1991-2012
    Christina Wheeler - Songs Of S + D
    I Start Counting - Ejected
    I Start Counting - Re-Fused
    Ibibio Sound Machine - Electricity
    Ignite - Ignite
    Incite - Wake Up Dead
    Infested Angel - Submit To Death
    Jay Worthy And Larry June - 2 P’S In A Pod
    Jeremy Garrett - River Wild
    Jody Wisternoff And James Grant - Anjunadeep 13
    Juanita Euka - Mabanzo
    Karen Dalton - In My Own Time (50th Anniversary Reissue)
    Katarzia - N5
    Kenia Os - Cambios De Luna
    Keshi - Gabriel
    Key Glock - Yellow Tape 2 (Deluxe)
    Kindsight - Swedish Punk
    King Goon - Admit Nothing! Deny Everything! Lie! Lie! Lie
    Klonosphere - Black-Out Arises
    Kvaen - The Great Below
    Larry McRay - Blues Without You
    Leon Vynehall - Fabric Presents Leon Vynehall
    Light Beneath - Light Beneath
    Lomond Campbell - Lost Loops
    Loop - Sonancy
    Lost Tribes Of The Moon - Chapter Ii: Tales Of Strife, Destiny, And Despair
    Lucky Lo - Supercarry
    Mare Nigrum - Grape
    Martin Dohnal - Levitation (Organ Works)
    Matisyahu - Am_Rica
    Miki Ratsula - I Owe It To Myself
    NCT Dream - Glitch Mode
    Necrophobic - Death To All
    Night Demon - Year Of The Demon
    Nightwish - Virtual Live Show From The Islanders Arms 2021 (DVD)
    Nightwraith - Offering
    Nite - Voices Of The Kronian Moon
    Notos Quartett - Paris Bar
    One Flew West - The Blur
    Ornette Coleman - Genesis Of Genius - The Contemporary Albums
    Orogen - Societal Eye
    P.e. - The Leather Lemon
    Paleface - Fear & Dagger
    Phife Dawg - Forever [Posthumous Album]
    Pia Isa - Distorted Chants
    Plakkaggio - Verso La Vetta
    Porcupine Tree - Arriving Somewhere (BluRay)
    Proper. - The Great American Novel
    Rale - Rale
    Reckless Love - Turborider
    Rema - Rave & Roses
    Riley - Loss Angeles: Overdose
    Rise Of Kronos - Council Of Prediction
    Riverby - Absolution
    Rose Betts - White Orchids
    Sandman Sleeps - Crisis Actor
    Senzar - Pyre Of Throes
    Sly5thave & Roberto Verástegui - Agua De Jamaica
    Smiley - Buy Or Bye 2 (Deluxe Edition)
    Snøw - I Smoke To Cope
    Soul Glo - Diaspora Problems
    Straight Opposition - Path Of Separation
    Suicide - Surrender
    Sunglaciers - Subterranea
    Superdeathflame - Dead Is Dead
    Superpoze - Nova Cardinale
    Susanna - Elevation
    The Asteroid No.4 - Tones Of The Shadow
    The Bogie Band Feat. Joe Russo - The Prophets In The City
    The God Fahim - Six Ring Champ
    The James Hunter Six - With Love (Physical Release)
    The Killers - Pressure Machine (Deluxe Edition)
    The Mary Veils - Esoteric Hex
    The Po’ Ramblin’ Boys - Never Slow Down
    The Tronosonic Experience - The Shadow Pt 2
    The Wilder Blue - The Wilder Blue
    Thou - Norco (soundtrack)
    Tindersticks - Past Imperfect: The Best Of Tindersticks ’92-’21
    Tired Tape Machine - Thing
    Tom Rogerson - Retreat To Bliss
    Trust Us - Non-Zero-Sum Game
    Uma Bloo - Don’t Drive Into The Smoke
    Vitesse X - Us Ephemeral
    VR Sex - Rough Dimension
    Wild Terrier Orchestra - Even The Chimera
    William Clark Green - Baker Hotel
    Wolf Lehmann - Mental Fitness
    Yony - More Truth In Fiction
    Young Prisms - Drifter
    Yova - Nine Lives
    Ysilik - Euonia
    Zheani - I Hate People On The Internet
    Zombie Zombie - Vae Vobis

    Vychází na vinylu:
    8 Kalacas - Fronteras
    Abbath - Dread Reaver (Box Ltd.)
    Abbath - Dread Reaver
    Aldous Harding - Warm Chris
    Allison - They Never Come Back
    Anais Mitchell - Anais Mitchell
    Anand Wilder (Formerly Of Yeasayer) - I Don’t Know My Words
    Animals As Leaders - Parrhesia
    Architects - For Those That Wish To Exist At Abbey Road
    Art Blakey & Jazz Messengers - Chippin' In
    Bakers Eddy - Love Boredom Bicycles
    Barrie - Barbara
    Billybio - Leaders And Liars
    Bomber - Nocturnal Creatures
    Carly Cosgrove - See You In Chemistry
    Confidential - Devil Inside
    Crystal Viper - The Last Axeman
    Darden Smith - Western Skies
    Daryl Hall & John Oates - Marigold Sky
    Dennis Bovell - The Dubmaster - The Essential Anthology
    Destroyer - Labyrinthitis
    Doc Rotten - Unite Resist
    Ed Schrader’s Music Beat - Nightclub Daydreaming
    Ella Fitzgerald & Louis Armstrong - Ella And Louis Again
    Ella Fitzgerald & Louis Armstrong - Porgy And Bess
    Emily Jane White - Alluvion
    Emma Elizabeth - Some Kind Of Paradise
    Eucharist - I Am The Void
    Ex-Vöid (Feat. Members Of Joanna Gruesome) - Bigger Than Before
    Freddie Gibbs - Singles
    Fucked Up - Do All Words Can Do
    Gabriel Kahane - Magnificent Bird
    Get Well Soon - Amen
    Goldfrapp - Felt Mountain (2022 Edition)
    Guerilla Toss - Famously Alive
    Hoboes - Zvláštní znamení touha (Supraphon)
    Chinaski - Na vlnách spolu tělem i duší Vol.1
    Chinaski - Na vlnách spolu tělem i duší Vol.2
    Ibibio Sound Machine - Electricity
    Ignite - Ignite
    Incite - Wake Up Dead
    Kavinsky - Reborn
    Keshi - Gabriel
    Kindsight - Swedish Punk
    Koffee - Gifted
    Kraftwerk - Remixes
    Kvaen - The Great Below
    Leon Vynehall - Fabric Presents Leon Vynehall
    Living Death - Vengeance Of Hell
    Loop - Sonancy
    LP - Churches
    Madness - Keep Moving
    Maren Morris - Humble Quest
    Michael Romeo - War Of The Worlds Pt.2
    Necrophobic - Death To All
    Night Demon - Year Of The Demon
    One Flew West - The Blur
    Patricia Petibon - La Traversee
    Pavol Hammel & Prúdy - 1999
    Pia Isa - Distorted Chants
    Placebo - Never Let Me Go (Box)
    Placebo - Never Let Me Go
    Plasmatics - Coup De Grace
    Pup - The Unraveling Of Puptheband
    Reckless Love - Turborider
    Richard Thompson - A Collection Of Unreleased And Rare Material 1967-1976
    Různí - Soul Power '68
    Sea Girls - Homesick
    Selah Sue - Persona
    Slipknot - Slipknot
    Soul Glo - Diaspora Problems
    Suicide - Surrender
    Superpoze - Nova Cardinale
    Susanna - Elevation
    The Asteroid No.4 - Tones Of The Shadow
    The Mary Veils - Esoteric Hex
    The Tronosonic Experience - The Shadow Pt 2
    Thomas Rhett - Where We Started
    Tom Rogerson - Retreat To Bliss
    Trust Us - Non-Zero-Sum Game
    VR Sex - Rough Dimension
    Wallows - Tell Me That It's Over
    Zombie Zombie - Vae Vobis
    Zuzana Navarová & Koa - Barvy všecky

    EP:
    Above All - Disarm The Gods
    Ashley Myles - Tides
    Astn - You’re Almost There
    Atvea - Tales For Nightclubs
    Curly J - The World Is Yours
    Future Caveman - Ii
    Id-Earth - Panorama
    Jana Rush - Dark Humor
    John Waltz - My Golden Horse
    Jon Rivera - First Things First
    Lsdxoxo - Dedicated 2 Disrespect: The Remixes
    Mark Clayden And Paul Fletcher - A Plague On All Your Houses
    Metide - Circadians
    Mission To Sleep - Post Youth
    Palm Friends - The Delivery
    Priestgate - Eyes Closed For The Winter
    Rob Roth - Sink Or Swim
    Telltale - Lie Your Way Out
    Tempoh Slow - Punxx Noir
    The Inevitables - 7
    Whitmer Thomas - Can’t Believe You’re Happy Here
    Who Saves The Hero - Time Turned Fragile

    Reedice:
    Daryl Hall & John Oates - Marigold Sky
    Goldfrapp - Felt Mountain (2022 Edition)
    Hoboes - Zvláštní znamení touha (Supraphon)
    Jiří Bulis - Věci / Works
    Laurie Amat - L'amateur De La Vie
    Pavol Hammel & Prúdy - 1999
    Petr Váša - Cirkuschaosminaret
    Shivanam - Sound Of Energy
    Tinariwen - Amassakoul
    Tinariwen - The Radio Tisdas Sessions
    Zuzana Navarová & Koa - Barvy Všecky


  • DOPORUČENÉ ČLÁNKY

    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY