Netflix chystá hraný seriál o U2

21.03.2022 19:35 - Honza Balušek | foto: Kurt Iswarienko / Universal Music

Filmové verze životních příběhů slavných hudebníků táhnou. Na "Bohemian Rhapsody" o kapele Queen chodili fanoušci do kina i několikrát, "Rocketman" o Eltonovi Johnovi si také nevedl špatně, v současné době se pracuje na snímku třeba o formaci Bee Gees. Někdy ale životopisný příběh nemusí zamířit nutně na velká plátna, občas stačí i domácí televize. Netflix tak rozjel práce na seriálu o irské formaci U2.

Streamer ani skupina sice prozatím práce na pořadu nepotvrdili, informace ale vyšly v respektovaných magazínech The Hollywood Reporter, Variety či Deadline, tudíž jsou na 99 % pravdivé. Podle nich se nebude jednat o dokument, ale o hraný seriál, jehož scénář píše Anthony McCarten, tedy scenárista výše zmíněného biopicu o Freddiem Mercurym & spol. Počin, na němž by se měli podílet i členové formace, produkčně zaštiťuje Bad Robot Productions J. J. Abramse.

Co se týká další desky U2, dle kytaristy The Edge na ní hudebníci pracují, poslední řadovkou prozatím zůstává album "Songs Of Experience" z roku 2017. Před několika měsíci jsme se ale dočkali alespoň nové skladby "Your Song Saved My Life" z animáku "Zpívej 2". Pokud vás písnička minula, můžete si její videoklip pustit níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY