John Wolfhooker vydali EP "626"

21.03.2022 08:16 - Hana Bukáčková | foto: Alexandra Hrášková

S jarem začínají krom těch opeřených vrkat i Holoubci hudební. John Wolfhooker vydávají další kousek do své diskografie - EP "626". Nejedná se však o nějaké odpadlíky z předchozí řadovky "313", k čemuž by mohl svádět název. Na čtveřici nových písní začali pracovat až po vydání desky. "Původně se (nahrávka) měla jmenovat 'Inferno', protože byla dvakrát tvrdší než '313', nakonec jsme tak pojmenovali celé EP jako pokračování '313'," zdůvodňuje titul čerstvého počinu frontman Maťo Čupka.

Ten vyšel poprvé u labelu Warner Music, které skupině nechalo volnou ruku. Na produkci a výsledným zvuku pracovali všichni. "EP '626' se skládá ze čtyř naprosto odlišných songů - čtyři žánry, které nás definují a ovlivňují nejvíce - progresivní metalcore, post-hardcore, funk a pop-punk. Došlo nám, že máme rádi hudbu jako celek a nechceme se limitovat tím, že se budeme řadit jen k jednomu žánru. Na EP tak můžeme najít jak naši nejtvrdší věc ('Inferno'), tak naši zatím největší popinu ('1999')," dodává svorně celá kapela.

Dvě skladby - "Inferno" (upozorňující na špatné zacházení se zvířaty) a "Singularity" (o začínající nadvládě strojů) - už jsou fanouškům známé v podobě klipů. A ani zbytek nezůstane ležet ladem. Můžete se těšit na jedno taneční lyric video, se kterým si vyhrál bubeník Adrian, a na jeden letně laděný snímek, který se natáčel na podzim.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY