Mystický Hasan je zpět se zpovědí "Nemůžu tě soudit"

21.03.2022 20:16 - Petr Foltys | foto: Milion Plus Entertainment

Po posledním projektu "Echo", který vyšel již téměř před rokem, následné pauze a odchodu z instagramu je Hasan konečně zpátky. Svůj návrat stvrzuje melodickým singlem "Nemůžu tě soudit".

Hasan - Nemůžu Tě Soudit
© Milion Plus Entertainment
Umělec z Tábora nejprve odešel ze sociálních sítí. V dopise fanouškům uvedl, že tak učinil proto, aby se mohl soustředit na důležité věci. Jako jednu z těchto věcí ovšem uvedl i hudbu a slíbil, že se již brzy vrátí. A k tomu došlo v polovině měsíce. Melodické a snové zpracování čerstvé skladby je něco, co Hasanovi fanoušci moc dobře znají a díky čemu je tento melancholický muzikant na české scéně relativně ojedinělý.

Ústředním motivem písně se stal respekt k lidem okolo nás a to, že lidi nemůžeme soudit, stejně jako okolí nemůže soudit nás. Podle Hasana jsme totiž každý jiný, máme jiné sny a obklopují nás jiní lidé. Ti zase taky podle rappera čekají na chyby a hodnotí, i když člověka neznají ani z poloviny. Zároveň v textu varuje posluchače, aby neopakovali jeho chyby ("Neopakuj moje chyby, zničený vize, zažitý krize, pod nohama praskliny").

Ruku k dílu na tomto tracku přiložil slovenský rapper Saul. Ten svým podobně melodickým stylem ke svému českému kolegovi dokonale sedne. Jeho osobní zpovědí "Nemůžu tě soudit" začíná, posluchače uvede do děje, a ten tak hned ví, co očekávat. Oba umělci se pak střídají a vzájemně doplňují.

Společně se postarali rovněž o hudební podkres, přičemž s produkcí jim vypomohl HAARP, který je ve spojení s labelem Milion Plus velmi dobře známý. Toto trio vytvořilo skvělý beat doplněný o atmosférickou melodií a rapové perkuse. K textu a tématu písně perfektně zapadá.

V doprovodném videoklipu se Hasan a Saul ocitají na několika lokalitách. Snímek tak diváka provede po zdánlivě opuštěných přírodních i městských místech. Video se obešlo bez efektů, to ale naprosto vyváží vynikající práce s barvami, světlem a samotný výběr lokalit. Klip výborně sedí k tracku a dohromady to je velmi kvalitní zážitek.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY