Robin Schulz je novým králem českých rádií, Billie Eilish vyhrála hru o albový trůn

23.05.2019 07:30 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Robin Schulz se s písní "Speechless" těší ze svého prvního triumfu v českých rádiích. Albová hitparáda našla svou stálici v asi nejpopulárnější teenagerce současnosti Billie Eilish. Její ceněný debut "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?" vítězí celkově popáté.
Robin Schulz - Speechless
© facebook interpreta
RÁDIA - Robin Schulz může jásat, půl roku po vydání si zapisuje první zemi, ve které jeho singl "Speechless" ovládl oficiální hitparádu. Je jí Česká republika. V písni mu vypomohla teprve dvacetiletá kanadsko-finská zpěvačka Erika Sirola. Úspěch má i v dalších státech. Doma v Německu s ní dvaatřicetiletý DJ a producent vybojoval sedmičku, v Rakousku osmičku, v Maďarsku dosáhl na pátou příčku a v Polsku byl dokonce druhý. Vítězství urval ale jen u nás.

Stříbro patří skotskému mládí. Dvaadvacetiletý písničkář Lewis Capaldi vydal zrovna před pár dny debutové album "Divinely Uninspired to a Hellish Extent". Skvělou propagaci mu zajistil hit "Someone You Loved", který triumfoval v Británii, Irsku i Skotsku, v Česku nově poskočil těsně pod vrchol. Capaldi, který byl letos nominován na Cenu kritiků v rámci Brit Awards, vystoupí v červenci na festivalu Colours Of Ostrava.

Také zpěvák umístěný na bronzovém stupínku nepatří mezi zavedené hvězdy, ale v sedmadvaceti letech stojí pořád ještě teprve na začátku své cesty. S "Power Over Me" minule Dermot Kennedy vyhrál, a i když prvenství neobhájil, pořád se může těšit z medailového postavení. Jeho první album ještě nevyšlo, ale schyluje se k tomu.

Do Top 10 se prodrali američtí X Ambassadors, kteří vystupovali začátkem května v pražské Roxy. Na sedmé místo se podívali s "Boom". Do elitní společnosti se vracejí také Alle Farben a Ilira s "Fading", písní, která už v minulosti triumfovala. Z dvanáctky si polepšili na osmičku.

Nejvýše postavenou novinkou se může pochlubit portorický rapper Daddy Yankee s "Con Calma". Dvaačtyřicátý post získali Lauv a Troye Sivan s "I'm So Tired...". Z domácích interpretů dopadla nejlépe Debbi, jednapadesátá s "Lighthouse". O tři příčky níže startují Bastille zásluhou "Joy".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Robin Schulz - Speechless
  2. Lewis Capaldi - Someone You Loved
  3. Dermot Kennedy - Power Over Me
  4. Ava Max - Sweet But Psycho
  5. Imagine Dragons - Bad Liar
  6. Calvin Harris feat. Rag'n'Bone Man - Giant
  7. X Ambassadors - Boom
  8. Alle Farben & Ilira - Fading
  9. Mabel - Don't Call Me Up
  10. Slza - Paravany


    Billie Eilish - When We All Fall Asleep, Where Do We Go?
    © facebook interpreta
    ALBA - Billie Eilish neuvěřitelně válí. S "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?" vítězí už popáté, sedm týdnů v řadě se drží na stupních vítězů. Dívka, která osmnáctiny oslaví až v prosinci, se do čela pořadí vrací po dvoutýdenní nadvládě rappera Hasana. Ten s eponymním albem klesl na dvojku.

    Vydavatelství Milion+ slaví hned dvojnásobné zastoupení na medailových příčkách. Vedle Hasana se v první trojici objevuje ještě společná deska jeho interpretů nazvaná "Krtek Money Life". Na předních místech boduje už od závěru minulého roku.

    První desítka obecně nepřináší příliš velké skoky. Dlouhodobě se v ní pohybují pořád ty samé tituly - Imagine Dragons s posledními dvěma řadovkami "Origins" (čtyřka) a "Evolve" (desítka), Ed Sheeran s "Divide" (pětka) nebo soundtracky "Bohemian Rhapsody"od Queen (sedmička) a "A Star Is Born" od Lady Gaga a Bradleyho Coopera (osmička).

    Novinky tentokrát nepronikly do první dvacítky, nejvýše je další zástupce rapu, jednadvacátý Viktor Sheen a "Černobílej svět". Šestadvacáté místo náleží anglickým hardrockerům Whitesnake s třináctou studiovkou "Flesh & Blood". Kapela letos slaví čtyřicet let a 17. června se společně s Def Leppard představí v pražské O2 areně.

    Top 10 - alba:
    1. Billie Eilish - When We All Fall Asleep, Where Do We Go?
    2. Hasan - Hasan
    3. ▲ Milion+ - Krtek Money Life
    4. Imagine Dragons - Origins
    5. Ed Sheeran - Divide
    6. Smack - P's A Love 2
    7. Queen - Bohemian Rhapsody O.S.T.
    8. Lady Gaga & Bradley Cooper - A Star Is Born O.S.T.
    9. Dorian - Flip
    10. Imagine Dragons - Evolve

    Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 20. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY