"Our Love" Andyho Čermáka se nepřímo dotýká nemilé současnosti, vysílá ale naději

20.03.2022 16:58 - Dan Hájek | foto: Tomáš Martínek

Sólového debutu "Secret December" Andyho Čermáka bychom se měli dočkat v průběhu letošního května. Autor na něj aktuálně láká poutavou baladou "Our Love", kterou provází velmi úsporně koncipovaný černobílý videoklip. Produkci songu opět zastřešil berlínský producent Niko Stoessl.

"Když jsem skládal 'Our Love', ještě jsem netušil, do jaké atmosféry budu singl vydávat. Je to naprosto nečekaná doba hrozné války na Ukrajině, je to ale také doba vzájemné propojenosti a pomoci. Píseň 'Our Love' je o naší lásce jako takové, a právě ta nám říká, jakým směrem se máme ubírat. Jak se zpívá v refrénu, je to ta nejlepší věc, kterou máme, za kterou musíme bojovat a kterou musíme oslavovat. To, co vidíme nyní ve světě na straně dobra, je jasně poháněno láskou neboli tím správným citem, který mají všichni v přirozenosti, akorát je někdy nezdravě potlačen nebo dokonce umlčen. Nejdřív mi to přišlo moc přímočaré až přehnané, ale refrén mi jaksi nedovolil jiná slova. S odstupem jsem rád, že jsem je tak nechal," doplňuje sám Andy.

V čistě klavírní skladbě se nijak nevytrácí Čermákův rukopis, její aranže rovněž odrážejí jeho zkušenosti s filmovými soundtracky a v závěru je ke slyšení až andělský sbor. Doprovodný klip byl natočený na mobilní telefon v prázdném sále v KD Brigádníků, na scéně bylo vedle Andyho umístěno jen velké koncertní křídlo. Po improvizaci s obrazem byly nakonec do jednoho celku spojeny dva různé záznamy, každý z jiné performance tohoto songu.

Svou desku "Secret December" se Andy Čermák chystá představit i naživo. Doprovod by mu měli dělat Zdeněk Jurčík (bicí) a Vojtěch Šeliga (klávesy), kteří figurovali v mnoha dřívějších hudebních projektech Jaromíra Švejdíka.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY