Radůza ON AIR: První harmoniku jsem si koupila za peníze, které jsem měla na židle

18.03.2022 12:29 - Spolupracovník redakce | foto: On Air

Písničkářka Radůza byla na počátku milénia doslova zjevením české hudební scény, a to zdaleka nejen v oblasti folku. Za své druhé album "Při mně stůj" v roce 2004 získala hned tři ceny Anděl, včetně těch za Zpěvačku roku a Objev roku. A navzdory tomu, že byla její tvorba vždy spíše alternativní, s přehledem dosahovala i na první příčky prodejnosti.

V dalším vydání pořadu On Air mluvila mimo jiné o setkání se svojí mentorkou a kamarádkou Zuzanou Navarovou, která její talent objevila doslova na ulici, a také o tom, proč byla zpočátku proti nápadu Navarové, aby začala hrát na tahací harmoniku, skeptická. Jak se coby patnáctiletá dívka z východních Čech dostala k muzicírování na Karlově mostě v Praze? Jaký je její vztah k tvorbě spřízněné francouzské kolegyně Zaz? A proč se v posledních dvou letech začala věnovat brašnářství? Podívejte se na celý rozhovor.

ON AIR je talk show hudebního publicisty Pavla Kučery s hudebníky a lidmi z hudební branže. Nový díl je uveřejněn každý týden na YouTube kanálu kytary.cz. Facebookovou stránku pořadu najdete zde, přehled starších dílů tady. Starší díly On Air si můžete poslechnout i ve formě podcastů na Spotify nebo Apple Podcasts.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY