The Rolling Stones se chystají do Evropy, s novým bubeníkem pracují na novém materiálu

16.03.2022 13:01 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Nevypadá to, že by mašinu The Rolling Stones mohlo něco zastavit. Navzdory úmrtí bubeníka Charlieho Wattse jedou tihle rockoví dinosauři dál. Nedávno třeba ohlásili evropské turné k šedesátému (!) výročí založení kapely. Začne už 1. června v Madridu a v plánu je celkem šestnáct zastávek, včetně dvou koncertů v londýnském Hyde Parku. Nejblíže českým hranicím budou ve Vídni - na Ernst Happel Stadium zahrají 15. července.

Reálnější obrysy začíná dostávat i očekávané album slavné formace. Poslední deska s originálními songy "A Bigger Bang" vyšla v roce 2005, šest let stará kolekce bluesových coverů "Blue & Lonesome" ovšem ukázala, že potřebný drajv Jagger & spol. stále mají.

Keith Richards v nedávném rozhovoru pro CBS Sunday Morning uvedl, že na čerstvém materiálu pracují s novým bubeníkem Stevem Jordanem. Trojice Jagger - Richards - Jordan má v tuto chvíli napsaných osm nebo devět skladeb, což je, jak kytarista uvedl, "na naše poměry ohromující".

Zatím posledním singlem skupiny je pandemická píseň "Living In The Ghost Town". Jestli se objeví na chystané řadovce, je samozřejmě otázka, která ještě čeká na zodpovězení.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY