Haim s "Lost Track" navazují na skvostnou minulou desku

15.03.2022 19:28 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Sesterské trio Haim bylo sice vždycky fajn, ale až na svém třetím albu "Women In Music Pt. III" se opravdu našlo a stvořilo opravdu skvělou kolekci. A že dámy budou podobným směrem pokračovat i nadále, signalizuje zcela čerstvý song "Lost Track".

Jeho název by se sice dal vyložit tak, že jde o dříve nevydanou skladbu, kterou muzikantky nyní vytáhly z archivu, nahrály a byly líné ji nějak pořádně pojmenovat, není to však pravda. Titul pochází ze sloganu "I'll never get back what I lost track of", což by se dalo volně přeložit jako "Nikdy se mi nevrátí to, co jsem ztratila ze zřetele", a píseň je úplně nová.

Haim totiž využily šanci a během focení své nejmladší členky Alany pro W Magazine režisérem Paulem Thomasem Andersonem se rozhodly natočit klip, jen neměly vhodnou píseň. Za pár dnů ale byla "Lost Track" na světě a vůbec na ní není poznat, že vznikla tak rychle. Zároveň si v ní sestry zachovaly svou tvář, protože vyloženě popovou melodii obalily do aranží, které v mainstreamu zase tak často neslyšíme.

Pro Haim a Andersona to rozhodně nebyla první spolupráce, natočil s nimi nejen několik videoklipů, ale se zmíněným kapelním benjamínkem i všude chválený film "Lékořicová Pizza". Aktuální videoklip vychází z jedné scény knížky "Jmenování v Samaře" Johna O'Harryho, v níž někdo vchrstne drink do tváře svému spolusedícímu. Přesně toho se ve videu sice nedočkáte, ale něčeho jako dámského plesu ano. A i to šampaňské nakonec jedna z dam vylije...



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY