Yungblud natočil svůj singlový epitaf "The Funeral" za doprovodu Ozzyho Osbourna

14.03.2022 14:58 - Ondřej Hricko | foto: Geffen Records

Yungblud patří k nejoriginálnějším mladým umělcům, které britské ostrovy v posledních letech vyprodukovaly. Přesto prý o sobě Dominic Richard Harrison, jak se v civilním životě jmenuje, stále pochybuje. V písni "The Funeral", která vychází půl roku od singlu "Fleabag", vyjmenovává všechny své obavy a strachy a snaží se je v sobě uzamknout, aby je nikdo nemohl použít proti němu samému.

V klipu k dosud jeho nejosobnější skladbě si nezahrál nikdo menší než princ z pekla Ozzy Osbourne. Ten se hned zkraje diví, proč je na pohřbu a proč kolem rakve mrtvého kolegy nikdo nestojí. Ačkoliv zde jinak moc prostoru nedostal, na konci překvapí svým úsměvným cameem s manželkou Sharon Osbourne.

Dle Yungbluda je "The Funeral" písní, pro kterou by si ho měl svět zapamatovat, pokud by zemřel. A ačkoliv věříme, že si tohoto talentovaného hudebníka ještě mnoho let užijeme (1. a 2. června dokonce naživo v Praze), dáváme mu za pravdu. Výborná energická skladba s hitovým potenciálem obsahuje silné sdělení, které autor svým barvitým vokálem umí emotivně podat. Tohle je jistě jedna z nejsilnějších věcí, kterou dosud napsal.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY