V "Romance With A Memory" je Oliver Sim z The xx poprvé sám za sebe, i když jen tak napůl

13.03.2022 11:16 - Dan Hájek | foto: Oliver Sim

Okolo jeho domovských The xx je setrvale spíše klid - od vydání jejich třetí řadovky "I See You" je to letos rovných pět let (před časem ji připomněli vydáním živáku skladby "Stranger In A Room" zaznamenané na turné). Předloni rozčeřila vody Romy se svou singlovkou "Lifetime", na desku však zatím nedošlo. Nyní se sólově představuje i Oliver Sim. Tento týden vydal hypnoticky laděný track "Romance With A Memory".

Vydatně mu s ním přitom pomohl Jamie xx. Minimalistické beaty a linii klavíru doplňují hrátky s různě upravovaným vokálem. V textu se autor ohlíží za svými atypickými romancemi, v podobném duchu pak vyznívá i lyric video (v něm hrají jeho oblíbená monstra Charity Kase, HoSo Terra Toma a Gena Marvin).

Je tedy otázkou, zda se jedná o chystaný dílek nové Jamieho desky, nebo zda půjde skutečně o Oliverovo sólové album, na kterém budou participovat všichni tři, anebo zda to bude jen osamocený singl.

Tyto aktivity jednotlivých členů ale prý rozhodně neznamenají konec The xx - jak zmiňuje sám Oliver Sim, pouto mezi nimi funguje nadále. Brzy naopak máme očekávat další novinky z jejich tábora. Prozatím pro platformu Apple Music rozjíždějí měsíční podcast "Interludes Radio". V první epizodě se kromě muziky objevuje i celá řada hostů: Florence Welch, Elton John, Sampha, John Glacier a režisér Yann Gonzalez, s nímž Oliver mimo jiné probral své oblíbené hororové filmy. Singly "Romance With A Memory" a "Stranger In A Room" si poslechněte níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY