Indy ON AIR: Po vydání "My 3" jsem volal na Evropu 2, aby nás přestali hrát

11.03.2022 14:08 - Spolupracovník redakce | foto: On Air

Pražský rapper Indy je jedním z praotců zakladatelů toho, čemu dnes říkáme česká hiphopová scéna. Debutové album skupiny Indy & Wich, které vyšlo přesně před dvaceti lety pod názvem "My 3", patří k základním kamenům českého rapu, stejně jako například legendární "Repertoár" kolegů PSH, přičemž z hlediska prodejnosti byli proti nim v té době Indy & Wich podstatně úspěšnější.

V On Air Andreas Christodoulou, jak zní Indyho občanské jméno, zavzpomínal nejen na své úplné začátky, kdy se kvůli sázce poprvé postavil na pódium s mikrofonem v ruce, ale i na doby, kdy vedl label MadDrum nebo s bubeníkem Radkem Tomáškem z rockové skupiny Clou natočil svou zatím poslední desku "KMBL", po níž se na deset let prakticky odmlčel. Řeč však byla i o jeho novém albu, které aktuálně chystá. Proč si nepřál, aby jejich skladby hrálo nejúspěšnější hudební rádio? Jak ho ovlivnila hard core a punkové hudba, kterou poslouchal ještě před rapem? A jak dnes po letech vzpomíná na svůj beef se Supercrooo? Podívejte se na celý rozhovor.

ON AIR je talk show hudebního publicisty Pavla Kučery s hudebníky a lidmi z hudební branže. Nový díl je uveřejněn každý týden na YouTube kanálu kytary.cz. Facebookovou stránku pořadu najdete zde, přehled starších dílů tady. Starší díly On Air si můžete poslechnout i ve formě podcastů na Spotify nebo Apple Podcasts.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY