My Chemical Romance ruší koncerty v Rusku a na Ukrajině

08.03.2022 19:55 - Ondřej Kocáb | foto: WEA International

My Chemical Romance se přidávají k dalším skupinám a interpretům, kteří radikálně mění plán svého evropského turné. Důvod je jasný: pokračující válka na Ukrajině. "MCR" se měli představit 16. června v Petrohradu a den nato v Moskvě na festivalu Park Live. Nestane se tak a muzikanti neodehrají ani vystoupení na festivalu U Park v Kyjevě.

Čtyřčlenná parta z New Jersey ohlásila svůj comeback v roce 2019 a způsobila tím obrovské šílenství. Od té chvíle utekly tři roky a do historie se zapsal pouze jeden jediný koncert v losangeleském klubu Shrine, kde kapela svůj návrat před naplněným sálem dokonala. Obrovské plány na celosvětové cesty zhatila pandemie, a tak během minulého roku všechny připravené akce čekal přesun na třetí termín.

Tento rok však covidová situace s výhledem na léto vypadá příznivěji. Evropské turné by mělo začít již 16. května několika sety ve Velké Británii. Do České republiky Gerard Way & spol. zavítají 11. června v rámci festivalu Prague Rocks, který se uskuteční ve slávistickém Edenu. Po evropské části bude šňůra pokračovat v severní Americe a Austrálii.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY