Portugal. The Man se vracejí s "What, Me Worry?"

11.03.2022 16:54 - Honza Balušek | foto: Atlantic Records

Některé kapely si svůj největší úspěch zažijí hned na začátku a zbytek kariéry jen vzpomínají, jak to bylo krásné, jiné si spoustu let hrají to svoje a najednou mají globální hit. Do druhé množiny patří aljašská formace Portugal. The Man, která z osmé řadovky "Woodstock" vydolovala v roce 2017 nečekaný úspěch v podobě skladby "Feel It Still". Nyní se konečně odhodlala na tohle album navázat. První ochutnávkou z červnové, dosud nepojmenované kolekce je písnička "What, Me Worry?".

Alternativním rockerům se obrovský úspěch pravděpodobně zalíbil, protože jedním z producentů nahrávky je i hitmaker Ryan Tedder. Sami však nový singl považují za most k celé desce, která má přinést nečekané hudební kousky a obsahové směry. "What, Me Worry?" tak na jejich dosud největší hit přímo navazuje eklektičností, bohatými aranžemi či chytlavým refrénem. Ale aby byli aspoň trochu divní, připojili k písničce breakbeatové outro.

I když podle slov kapely song vznikl jako vzpomínka na dětství, kdy muzikanty nic netrápilo a prostě se bavili, videoklip je poměrně zběsilý. Nechybí animace, deepfake úpravy, box a opravdu hodně ohně. Skalní fanoušci legendárních The KLF si také mohou povšimnout krátkého záběru na hořící peníze, přičemž se na obrazovce mihne nápis "Join the KLF".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY