Bluesoví špinavci The Picturebooks se vracejí do Prahy. Na konci března zahrají ve Futuru

10.03.2022 11:35 - Jiří V. Matýsek | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Blues-rockové duo The Picturebooks, společně s psychedelií načichlými Black Mirrors, Čechům připomene vyprahlé pouště, zaplivané bary, ale též atmosféru legendárního Woodstocku. Do kalendáře pište 28. března, místem konání je pražské Futurum.

The Picturebooks už v Praze párkrát hráli - a pokaždé to stálo za to. Vystačí si s málem: kytarista a ze řetězu urvaný bubeník důkladně a s poctivostí sobě vlastní provětrávají ty nejlepší tradice prastarých amerických žánrů blues, rock ’n’ rollu a snad i trochu country a vzniká z toho výbušná směs, která nenechává posluchače v klidu. Je to jasně znát z desek a na koncertech je tahle energie doslova drtivá. Jen jedna věc nesedí: Fynn a Philipp nejsou z Yucca Valley nebo Texasu, kam by se jejich styl i přístup daly zařadit, nýbrž ze Severního Porýní-Vestfálska v Německu, kde vlastní dílnu na choppery.

Jako support přivezou psychedeliky Black Mirrors. Jejich zemitý rock ve stoner botách a v alternativním indie sáčku hlasově definuje živočišná bosorka Marcella Di Troia a zní, jako by se Janis Joplin importovala do Queens Of The Stone Age.

Vstupenky v ceně 450 Kč nejsnáze pořídíte přímo na webu pořadatele Obscure Promotion.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY