Jack White vrší v eklektickém singlu "Hi-De-Ho" jeden nápad na druhý

08.03.2022 17:41 - Jiří V. Matýsek | foto: Third Man Records

Jack White na letošní rok připravil hned dvě plnohodnotná alba - a fanoušky zásobuje neutuchající přehlídkou singlů. Ty jasně ukazují rozličné nálady, kterých se na deskách dočkáme. Byla tu akustická balada "Love Is Selfish", vyostřená punkovka "Fear of the Dawn", dvě verze "Taking Me Back" a teď je tu další kousek. "Hi-De-Ho" je dosud nejeeklektičtější ze zveřejněných skladeb, hostuje v ní navíc rapper Q-Tip.

Singl byl vybrán z té první nahrávky - "Fear of the Dawn" vychází už 8. dubna. A je... zvláštní, jinak se to asi popsat nedá. Hodně fragmentální song obsahuje extra zkreslené synťáky, hned několik samplů skladby "The Hi-De-Ho Man" Caba Calllowaye, akustickou, téměř flamenco sekci, výraznou basovou linku, kytarové sólo a poněkud znuděně zpívajícího Jacka Whitea. Všechno tak nějak navršené na sebe, chaoticky, podivně, až se z toho trochu vytrácí nějaký smysl. Ale tenhle Američan už je dnes v pozici, kdy si může dělat skutečně cokoliv.

Závěrem připomeňme, že na "Fear of the Dawn" naváže 22. července deska "Entering Heaven Alive". Zatímco ta první slibuje rockový zvuk, ta druhá by měla být spíše folkového ražení.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY