The Libertines v listopadu poprvé vystoupí v Praze

23.02.2022 13:44 - Ondřej Kocáb | foto: klapper.cz / musicserver.cz

Anglická rocková parta kolem Petea Dohertyho The Libertines se letos opět vydá na velké turné. U příležitosti oslav dvacátého výročí debutové desky "Up The Bracket", se kterou formace prorazila, zavítá na podzim i do České republiky. Tuzemská koncertní premiéra je naplánovaná na 5. listopad v pražském Lucerna Music Baru. Vstupenky jdou do prodeje v pátek 25. února.

S The Libertines je to jako na houpačce. Časté problémy, především frontmana, ať už s drogami nebo zákonem, vedly k rozpadu a po reunionu v roce 2014 také k několika dalším prodlevám v kapelní činnosti. Skupina, jež má na svém kontě tři studiovky, přílišnou aktivitou nehýří, a když už se sejde, tak především kvůli koncertování. Jejím posledním zářezem je deska "Anthems For A Doomed Youth" z roku 2015 a nějaký čerstvý materiál je pravděpodobně v nedohlednu.

Všichni její členové se však zároveň věnují i dalším hudebním i mimohudebním projektům. Doherty kupříkladu vydal již tři sólové řadovky. Stejně tak se mnohokrát objevil na albech dalších umělců jako jeden z hostů. Na březen navíc nachystal desku ve spolupráci s francouzským hudebníkem Frédéricem Lo. Vyjde 18. března na zpěvákově labelu Strap Originals a ponese název "The Fantasy Life Of Poetry & Crime".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY