Pavlu Calltovi v "Život je jen tvůj" nepomohla ze šedi průměrnosti ani Lucie Bílá

17.02.2022 19:17 - Honza Balušek | foto: Warner Music

Pavel Callta před pár dny vydal své už čtvrté album nazvané "Můžeš se mnou počítat" a po třech singlech s videoklipy, které mu předcházely, do světa vyslal čtvrtou ochutnávku. Tou se logicky stala písnička "Život je jen tvůj", v níž ho doprovodila Lucie Bílá.

Kdo ví, proč mnohonásobná zlatá slavice na spolupráci kývla, výsledek je totiž stejně unylý a bezkrevný jako většina Calltova repertoáru. To platí i o textu, s nímž se hudebník trápil jako vždy, ale stále dokola opakované refrénové "ajajajajajaj" je otravné ještě o něco více než jeho běžné rýmy. Zpěv Lucie Bílé je tak světlou částí celého songu, protože její hlas z něj jen září. Při poslechu tohoto duetu můžeme jen zamáčknout slzu v oku při vzpomínce na pár měsíců starou zpěvaččinu spolupráci s písničkářským kolegou Pokáčem v songu "Dobrý kafe", který dopadl o hodně lépe.

Videoklip podkresluje text skladby o hledání smyslu života, ale nabízí pouze obehrané téma. Hlavní hrdinka v něm nakonec zvítězí nad krásami virtuální reality a s úžasem se na ulici nadechne čerstvého vzduchu. Skutečný svět versus technologie prostě zase 1:0.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY