Pětadvacátý Brutal Assault je bohatší o deset nových kapel. Přijedou Sólstafir, Bloodywood i Thy Catafalque

17.02.2022 14:56 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Naděje, že se nadvakrát odložený jubilejní ročník festivalu Brutal Assault skutečně uskuteční, dostává čím dál tím reálnější kontury. V tuto chvíli jsou již obsazeny tři čtvrtiny line-upu, který letos obsáhne 150 položek.

Podstatnou část tvoří účinkující, kteří byli potvrzeni už vloni a předloni - do pevnosti Josefov u Jaroměře tak zavítají legendy Mercyful Fate, Cannibal Corpse, Mayhem nebo Static-X. Sestavu ale už obohacují nová jména. Nejnovější update obsahuje celkem deset položek a jsou mezi nimi staří festivaloví známí, ale hlavně osmička festivalových premiér.

Formacemi, které už mezi zdmi pevnosti hrály, jsou populární náladotvorní Islanďané Sólstafir a zádumčiví Finové Skepticism, kteří již nakousli čtvrtou dekádu své kariéry.

A nováčci? Závan exotiky přivezou ve své směsi etnické muziky a nu-metalu indičtí Bloodywood. Jejich zvuk můžete ochutnat například ve skladbě "Aaj". Za nadějné tváře je možno označit metalcorové Pupil Slicer. Už od jejich debutu "Mirrors" se od nich čekají velké věci a naživo se určitě předvedou ve skvělém světle.

Závan hypnotické psychedelie přivezou Oranssi Pazuzu, kteří ve své tvorbě míchají black metal a kraut rock. Pořádnou deathmetalovou nálož slibují Belgičané Carnation, pohlcující okultní rock, který má schopnost uhranout, zase nizozemští Dool.

Do poněkud hybnějších vod míří Němci Slope, kteří se ve svých hardcorových riffech nechávají inspirovat funkovou houpavostí a do Jaroměře přivezou závan streetových kapel z devadesátek.

Na závěr aktuálního rozšíření festivalové sestavy jsme si nechali dvě formace z Maďarska, přičemž obě slibují výjimečný zážitek. The Devil's Trade je původně one-man dark-folkový projekt, který ale na pódiu vystoupí v plnohodnotné kapelní sestavě. Avantgard-metaloví Thy Catafalque si pro Brutal Assault k jeho jubileu připravili exkluzivní set: jedná se totiž o jejich premiéru mimo rodnou hroudu.

Pokud všechno půjde dobře, Brutal Assault se letos uskuteční v termínu od 9. do 13. srpna.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY