Halsey řádí v "Girl is a Gun" na hradě Křivoklát

15.02.2022 18:06 - Honza Balušek | foto: Universal

Nejenže poslední deska Halsey "If I Can't Have Love, I Want Power" u nás v recenzi získala hodnocení 9/10, ale také se stala v hlasování redaktorů tou vůbec nejlepší zahraniční nahrávkou loňského roku. O to víc nás mrzí, že jsme vůbec netušili, že se historicko-hororový snímek, který její vydání doprovázel, natáčel během dvou týdnů na několika místech v Česku, včetně hradu Křivoklát. Nevěděla o tom pravděpodobně ani česká pobočka vydavatelství Universal, protože jinak by tuto informaci určitě co nejvíce použila v propagaci.

Protože zpěvačka (jež se identifikuje jako nebinární a upřednostňuje v souvislosti se svou osobou užívání zájmena they) v květnu vyrazí na americké turné, pro jeho propagaci zveřejnila nový videoklip k jedné z nejlepších písní na albu, "Girl is a Gun". Na síle skladby se nic nezměnilo, ale když si odmyslíme siluetu Křivoklátu, středověké kostýmy a bombastické líčení, je zřejmé, že režisér Colin Tilley sestříhal klip ze záběrů ze zmiňovaného snímku a Halsey v něm ani jednou neotevře pusu na text.

Samozřejmě, kdyby všechny znouzectnosti vypadaly takto, bylo by to skvělé. Těžko neobdivovat třeba úplně poslední záběr ve videu, ale i tak je na něm vidět, že je prostě poskládané z již hotového materiálu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY