Jack White láká na dubnové album dvouminutovou vypalovačkou "Fear of the Dawn"

14.02.2022 08:13 - Jiří V. Matýsek | foto: Third Man Records

Jack White naplánoval na letošní rok hned dvě desky - "Fear of the Dawn" a "Entering Heaven Alive". A protože se vydání první z nich nezadržitelně blíží (vyjde už 8. dubna), je tady zbrusu nový videoklip. Obrazové ztvárnění dostala titulní skladba "Fear of the Dawn", dvouminutová, téměř punková vypalovačka, jejíž už tak dost špinavý zvuk ještě více špiní výrazný theremin, tedy patrně nejstarší elektronický hudební nástroj.

Samotné doprovodné video je, no... divné. A modré, stejně jako Whiteův aktuální vlasový přeliv. Statický záběr mírně shora tak trochu připomíná pohled bezpečnostní kamery a nehybně pozoruje čtveřici muzikantů. O pohyb se starají oni, White i jeho souputníci se do hraní skladby pořádně opírají. A podivnost ještě zdůrazňují bílé a modré šmouhy, které obraz pomyslně trhají a vnášejí do něj další úroveň chaosu.

Zatím zveřejněné songy z obou nahrávek (dvě verze "Taking Me Back" a "Love Is Selfish") ukazují, že se můžeme těšit na náladami poměrně pestré kolekce. Nejnovější singl zvědavost nijak neumenšuje. Spíš naopak.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY