Charli XCX a Rina Sawayama v "Beg For You" samplují September a tančí s démonem, výsledek je však nezajímavý

17.02.2022 18:23 - David Böhm | foto: Asylum Records

Vydání páté studiovky Charli XCX "Crash" se pomalu blíží, a tak tu máme již třetí videoklip, který ji promuje. Novinka "Beg For You" přináší po "New Shapes" s Caroline Polachek již druhou spolupráci - tentokrát zpěvačka splnila přání mnohým svým fanouškům a pozvala si Rinu Sawayamu.

Není to poprvé, co se hudebnice spojily. Potkaly se už v baladě, která měla vyjít na desce "Charli" v roce 2019, ale protože si Rina přála rychlejší pop píseň, skončilo společné snažení nakonec v šuplíku. Což je možná škoda, čerstvý duet se totiž příliš nepovedl.

"Beg For You" sampluje September a její nejznámější píseň "Cry For You", což zní jako solidní půda pro hit. Sampling však proběhl extrémně neinspirovaně, Charli v podstatě jen trochu zrychlila tempo a přetextovala refrén, do kterého také přidala pár trademarkových "yeah". Výsledek by působil lépe, kdyby šlo třeba o song Davida Guetty, který si Charli přizval. Taková prvoplánovost by se u francouzského DJe skousla lépe než tento dlouho očekávaný featuring s talentovanou Rinou. Snaha o hit je až příliš zřejmá a navíc nepřináší žádný pořádný důvod, proč si radši neposlechnout originál.

Na papíře asi také dobře vypadala i premisa videoklipu. Kult, démon, choreografie na prázdném poli, krvavý rituál, ... To všechno ve snímku najdeme, ale zkuste to narvat do necelých tří minut. Na konci tak zřejmě vůbec nebudete tušit, proč po tom, co se Britka řízne do dlaně, sebou tanečnice švihnou o zem a usnou, a k čemu měla tato oběť vlastně sloužit. Rozpočet asi také nepatřil mezi největší, tanečnice na sobě mají obyčejné kalhoty a mikiny. Kromě pilotního singlu "Good Ones" zatím Charli XCX nenabídla žádné pecky. Doufejme, že si je šetří na 18. březen, kdy "Crash" vyjde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY