Darkwaveové duo Boy Harsher přiveze do Prahy klaustrofobní soundtrack k filmu "The Runner"

14.02.2022 09:37 - Tisková zpráva | foto: Fource PR

Jeden z nejpopulárnějších projektů současného darkwaveu přijede do Prahy. "Bohatý zvuk dronových syntezátorů, které pokrývají celé spektrum od sladkých, jemných a vokálně bohatých tónů až po stěny hudby tvořené surovým a drsným noisem," uvádí Boy Harsher své nejnovější dílo.

Lednové album amerického dua a zároveň soundtrack k filmu "The Runner" uslyší pražští posluchači 1. června v Divadle Archa. Koncert pořádá Fource společně s Heartnoize Promotion. Vstupenky (490 Kč) jsou právě v prodeji na Fource.cz a GoOut.cz.

Koncert představí hudební tvorbu plnou temných, snových melodií, minimalistických aranží a soundtracku balancujícího na hraně popu a undergroundového klubového raveu. Jako support vystoupí elektronická dvojice HIDE, která ve své tvorbě kombinuje terénní nahrávky s popkulturními odkazy a vytváří minimalistické a zároveň vtahující tracky.

V pořadí páté album Boy Harsher nese název "The Runner (Original Soundtrack)". Debutový film umělecké dvojice, který její hudbu doplňuje, je svým způsobem rozšířeným a prodlouženým hudebním klipem. Kamera sleduje mladou ženu, která páchá zločiny na své cestě venkovskou krajinou.

Hororovou atmosféru snímku podkresluje hudba i vizuální stránka díla, ze které vystupují uhrančivé obrazy a neonová světla. "Je to pop, který se usilovně snaží nebýt popem: nasáklý smutkem, jako ty nejlepší songy jsou. S hudbou, která mluví o jedné věci, a se zpěvem vyprávějícím další příběh," píše o albu NME. "Celý projekt ukazuje, jak moc sami Boy Harsher vyrostli, jak se vyvinul jejich zvuk i estetika obecně," hodnotí multimediální dílo server New Noise.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY