Redzed ON AIR: Jsem spíš introvert, ale ve svojí hudbě si umím i zařvat

11.02.2022 12:26 - Spolupracovník redakce | foto: On Air

Rapper, zpěvák a producent Redzed (vlastním jménem Zdeněk Veselý) je rozhodně jedním z největších objevů domácí hudební scény posledních let a jeho úspěch sahá daleko za hranice Česka. Rodák z Hustopečí začínal s kapelou hrající coververze grungeových kapel, časem pod vlivem Skrillexe přesedlal na elektroniku, konkrétně dubstep a trap, následně však objevil rap a rozhodl se všechny tyto vlivy smíchat. A to včetně Ozzyho a nu metalu, na kterých vyrostl. Výsledkem je, že si jej na Spotify v současné době každý měsíc poslechne něco přes milion a čtvrt fanoušků z celého světa (což je například - čistě pro srovnání - čtyřikrát tolik, co rappera Yzomandiase a šestkrát tolik, co kapelu Kryštof).

Kde se vlastně vzal Redzed? Proč si své umělecké jméno složil ze jmen postav z filmů "Vykoupení z věznice Shawshank" a "Pulp Fiction"? Čím si vysvětluje svůj úspěch v Rusku, ale i v USA? A když si má jako fanoušek vybrat, zajde si radši na rapovou party, nebo na metalový koncert? Podívejte se na celý rozhovor.

ON AIR je talk show hudebního publicisty Pavla Kučery s hudebníky a lidmi z hudební branže. Nový díl je uveřejněn každý týden na YouTube kanálu kytary.cz. Facebookovou stránku pořadu najdete zde, přehled starších dílů tady. Starší díly On Air si můžete poslechnout i ve formě podcastů na Spotify nebo Apple Podcasts.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY