Vydání šestnácté řadovky Megadeth se opět posouvá

10.02.2022 08:54 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Šestnácté studiové album Megadeth má už jméno, leč datum vydání zůstává zatím neznámé. Nahrávka s názvem "The Sick, The Dying And The Dead" byla původně ohlášena na jaro, podle frontmana Davea Mustaina to však nakonec vypadá, že vyjde až v létě. Je to už několikátý posun původně ohlášeného termínu a důvodů je hned několik.

Když zpěvák v rozhovoru pro magazín Forbes reagoval na otázku, zda bude jarní americké turné kapely podpořeno vydáním následovníka šest let staré kolekce "Dystopia", odpověděl záporně: "Vím, že se termín zase posune kvůli všem těm záležitostem s distribucí a kvůli komplikacím s přesunem produktu z jednoho místa na druhé v návaznosti na to, jak teď fungují lisovny vinylů." Delší prodlevy v dodávkách čím dál tím populárnějších nosičů jsou celosvětovým problémem, dodací lhůta se v extrémně vytížené lisovně v Loděnici pohybuje kolem tři čtvrtě roku.

Jak ovšem Mustaine poznamenal, není to jediný důvod. "Na vinylech zas tak závislí nejsme," uvedl, "jenže tím, jak se celý proces opozdil, museli jsme to znovu celé posunout. Deska by měla být hotová v době - nejsem si tím jistý, ale věřím v to -, kdy budeme na letním turné, které teprve budeme ohlašovat. Avšak nemůžeme se na to teď spoléhat, protože stoprocentně neznám termíny."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY