Coldplay v klipu "Let Somebody Go" překonávají překážky paralelních světů

08.02.2022 13:52 - Dan Hájek | foto: Parlophone

Balada "Let Somebody Go", v níž Coldplay spojili síly se Selenou Gomez, se konečně dočkala svého doprovodného videa. Song pochází z loňského alba "Music Of Spheres", které sklidilo celkem pestré spektrum hodnocení, přesto se dostalo do naší rekapitulace roku 2021, kde se umístilo na čtrnácté příčce.

Klip režíroval Dave Meyers. Z idylického černobílého snímku je patrné, že on a Chris Martin čerpali inspiraci v loni uzavřené trilogii o Spider-Manovi s Tomem Hollandem v hlavní roli, zejména v závěrečné kapitole "Bez domova", v níž do dění výrazně zasáhl Dr. Strange v podání charismatického Benedicta Cumberbatche. Stylizace by taktéž zapadla do "Počátku" Christophera Nolana.

Vizuálně poutavá podívaná si pohrává s tématem hledání cesty za milovaným protějškem v paralelním světě rozchodu, respektive dočasného oddělení. Melodramatická vsuvka, kdy jsou Chris a Selana v dojemném objetí, pak může evokovat klasické video Petera Gabriela "Don't Give Up", v němž zpívá s Kate Bush. Tedy podívaná krásná, ale originálních nápadů poskrovnu.

Připomeňme, že Coldplay se již pomalu chystají na stadiónové turné po celém světě. To zatím nemá v plánu zastávku u nás - nejblíže (v rámci dostupnosti vstupenek) budou u našich západních sousedů, přesněji ve Frankfurtu (5. července) nebo v Berlíně (13. července). S nákupem lístků však neotálejte - mnoho koncertů už teď hlásí beznadějně vyprodáno.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY