- musicserver.cz">

Dubstar na květen chystají svou "Dvojku"

07.02.2022 12:29 - Dan Hájek | foto: Dubstar

Sarah Blackwood a Chris Wilkie obnovili po pauze svůj projekt Dubstar v závěru roku 2010, comebackovou desku "One" pak vydali teprve před třemi lety. Na letošní májový lásky čas ale chystají novinku prozaicky nazvanou "Two" a zvou na typicky anglický čaj o páté ve dvou ve víru electropopu. Singlovou návnadou je otvírák alba "Token", celou studiovku produkoval legendární Stephen Hague, který si tak kooperaci s nimi zopakoval.

Dubstar se zrodili v roce 1992 a v prvotní fázi stihli dokončit nahrávky "Disgraceful", "Goodbye" a "Make It Better". Během následné přestávky se Sarah spojila s Kate Holmes z dua Technique, aby společně vdechly život formaci Client. První materiál publikovaly pod křídly labelu Toast Hawaii Andyho Fletchera z Depeche Mode.

Stephen Hague stojí za mnoha skvělými elpíčky, včetně "Please" Pet Shop Boys, často byl spojován s New Order nebo Peterem Gabrielem. Sarah s ním spolupracovala i na kolekci "Heartland" zmiňovaných Client.

Pátá řadovka slibuje odraz od pandemických nálad, silné popové melodie, synthovou euforii a severský projev hlavní aktérky. Dubstar se nechali slyšet, že se více než kdykoliv dříve oba cítí více svoji, v pevných kramflecích.

"Two" do obchodů doputuje v pátek 6. května a posluchačům přinese tuto desítku skladeb: Token, I Can See You Outside, Tectonic Plates, Lighthouse Tears, Hygiene Strip, Blood, Social Proof, Kissing To Be Unkind, Perfect Circle. Album vychází i ve speciální dvojdiskové edici - na bonusovém nosiči získáte alternativní a prodloužené verze některých tracků, mezi nimi i jeden remix z dílny Bright Light Bright Light. Můžete si rovněž vybrat nějaký z exkluzivních balíčků, předprodej běží třeba na tomto místě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY